Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-ul se retrage in munti pentru reorganizare

PSD incearca sa puna ordine in partid, dupa scandalurile "Matusa Tamara" si "Milioanele lui DIP". Social-democratii au intilniri foarte importante, unde vor discuta probleme delicate: situatia lui Adrian Nastase in partid, eventualitatea convocarii unui congres extraordinar sau rolul pe care il va juca senatorul Ion Iliescu in viitorul formatiunii.
Seria intilnirilor a inceput, ieri dupa amiaza, la Poiana Brasov, unde liderul PSD, Mircea Geoana, s-a intilnit cu conducerea filialei PSD Brasov. Azi, tot in luxoasa statiune de munte, ajung toti sefii de consilii judetene, iar cea mai importanta sedinta are loc miine. Atunci sefii PSD, adica Mircea Geoana, secretarul general Miron Mitrea si vicepresedintii discuta la rece problemele reale ale partidului.
Printre cei care isi vor exprima punctul de vedere in privinta crizei la virf din Partidul Social Democrat se numara si presedintele organizatiei judetene PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
Liderul social-democratilor braileni ne-a declarat, ieri, inaintea sedintei Delegatiei Permanente a partidului, unde urma sa se stabileasca mandatul cu care se va prezenta la Poiana Brasov, ca
"voi lua cuvintul si voi spune ca avem un lider, pe care trebuie sa-l respectam. Trebuie sa fim alaturi de el si sa mai terminam cu lucrurile astea interne si sa vedem, mai presus de toate, interesul partidului. Noi nu trebuie sa facem opozitie intre noi, ci sa facem opozitie cu cei de la guvernare. Pentru ca la Braila nu s-a batut un cui. N-avem o sosea, n-avem nimic. Si ma zbat ca blegu, cu colegii mei de la judet, indiferent de culorile lor politice, sa facem ceva, iar altii, care sint pe partea Guvernului, se chinuie sa mi le blocheze".
Gheorghe Bunea Stancu ne-a mai declarat ca, in opinia sa, autosuspendarea din functie a presedintelui executiv al PSD, Adrian Nastase, "este ceva normal, cum la fel de corecta mi se pare si autosuspendarea lui Dan Ioan Popescu, presedintele PSD Bucuresti", atita timp cit sint niste probleme in partid.
"Pina se lamuresc problemele care sint reclamate de organele in drept, sigur, nu trebuie sa terfelesti imaginea partidului. Pentru ca atita timp cit esti membru cu drepturi depline si nu esti autosuspendat, se asociaza imaginea ta personala cu imaginea partidului. Si pe plan local am avut exemplul primarului de la Visani, caruia i-am spus ca daca nu se autosuspenda din functie pina isi rezolva problemele, il suspendam noi si am terminat povestea. Nu ne jucam cu astfel de chestiuni. La Braila, lucrurile s-au schimbat in ceea ce ne priveste. Nu mai merge cu prostii".
In legatura cu o eventuala revenire a lui Ion Iliescu in prima linie a partidului, idee lansata public de un alt nume sonor din PSD, ex-ministrul Culturii din legislatura trecuta, Rasvan Theodorescu, presedintele PSD Braila considera ca fiecare are parerea sa. "De
aceea este un partid social-democrat. Parerea mea este ca noi avem un lider, pe care l-am ales prin votul membrilor de partid la Congresul din primavara anului trecut. Sigur, si eu as vrea sa fiu in locul domnului Geoana, dar nu m-au ales cei din sala. Era mai bine, era mai rau... Dupa mintea mea, era mai bine, dupa mintea celor din sala era mai rau. Insa vrabia malai viseaza. Asta-i votul. N-ai ce-i face. Si la noi, la Braila, probabil ca domnului Lungu i se pare ca ar conduce mai bine primaria decit domnul Cibu. Dar nu l-a mai ales poporul", a conchis rizind Gheorghe Bunea Stancu.
Presedintele organizatiei municipale a PSD Braila, deputatul Mihai Tudose, s-a aratat mai rezervat cu aprecierile in legatura cu situatia inflamata de la virful PSD.
"In primul rind nu stiu in ce masura criza asta este reala. Este o criza de imagine despre care nu stiu in ce masura ni se datoreaza si la cit din ea sintem "beneficiari". Oricum, ea exista si anumite probleme trebuie clarificate", ne-a declarat Tudose, care a adaugat ca toti membrii PSD "avem datoria sa fim solidari cu partidul, sa fim activi si sa tragem de caruta toti in aceeasi directie".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii