Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD sustine un infractor, pentru functia de primar al Visaniului

PSD Braila merge pe mina unui infractor, la Primaria localitatii Visani. Infractorul este nimeni altul decit fostul primar, Neagu Caraman, care si-a pierdut mandatul, determinind organizarea de noi alegeri, dupa ce a fost condamnat la inchisoare, cu suspendare, pentru ca, baut fiind, a accidentat cu masina Primariei un consatean, l-a lasat lat in drum si a fugit de la locul accidentului.
Conducerea judeteana PSD considera insa ca lui Caraman n-are de ce sa-i fie jena de ceea ce a facut si, evident, il considera demn de a reprezenta cu cinste partidul in confruntarea electorala din luna februarie. In urma cu citiva ani, dupa ce isprava primarului Caraman a fost facuta publica, aceeasi lideri PSD au luat decizia suspendarii celui in cauza din partid, pina la lamurirea situatiei, adica pina ce justitia isi va fi spus cuvintul si s-ar fi dovedit vinovatia lui. Acum, dupa ce justitia si-a spus cuvintul, vinovatia a fost dovedita, iar Caraman a fost suspendat din functie tocmai din acest motiv, conducerea PSD il sustine ca si candidat al partidului, in fruntea urbei. Altfel spus, Neagu Caraman este reprezentativ pentru partid, este tot ce are mai bun organizatia PSD de la Visani. Aurel Simionescu ne-a explicat de ce el si colegii sai au mandatat un infractor, ca sa-i reprezinte: a fost vointa multimii de la Visani. Mai mult, Simionescu nu s-a ferit sa declare ca infractorul PSD-ist Caraman a devenit "un erou local". Si-atunci, de ce sa nu-si traga si partidul, pe turta sa, o parte din aura martirului politic Neagu Caraman?!
"Noi am fost acolo, in localitate, am discutat cu membrii de partid, erau circa 40 de persoane, si toti, la unison, au declarat ca-l sustin pe domnul Caraman. Ei l-au victimizat, a devenit un erou local, de cind cu intimplarea aceea. Si pina la urma, cum nu conducerea partidului dicteaza, ci organizatia de acolo, daca ei il sustin, nu putem sa-i obligam sa puna un alt candidat. In plus, noi ne-am pus tinerii si au facut un sondaj in comuna, si rezultatul a fost ca 60% din locuitori il voteaza pe Caraman", ne-a spus, ieri, Aurel Simionescu, facind apologia democratiei in partid. O democratie care, de fapt, nu pacaleste pe nimeni, in contextul in care Gheorghe Bunea Stancu tine organizatia cu mina de fier, si-si poate permite sa impuna orice doreste, daca vrea cu adevarat. Concluzia logica este ca, de fapt, conducerea judeteana este dispusa sa se faca frate si cu dracu', ca sa treaca lacul si sa-si adjudece Primaria Visani. Liderii pesedisti se bazeaza, probabil, pe faptul ca deficitul de imagine aparut in urma promovarii unui astfel de candidat va fi compensat cu virf si indesat de cistigul obtinut prin adjudecarea Primariei comunei amintite. L-am intrebat pe Simionescu daca nu cumva, in calitatea sa de infractor, condamnat cu acte in regula la inchisoare, potrivit legii, Caraman nu si-a pierdut dreptul de a candida si a fi ales. Senatorul ne-a explicat ca a fost ceruta in acest sens o clarificare de la Prefectura, care, la rindul sau, a primit un raspuns oficial de la Autoritatea Electorala Permanenta, in care se preciza ca acesta are dreptul sa candideze.
Dupa depunerea, in cursul zilei de joi, a candidaturii lui Neagu Caraman, cel care-si trateaza consatenii cu responsabilitate maxima, dupa cum s-a demonstrat, a fost depusa de catre PD o contestatie la Judecatoria Faurei, care a fost admisa. Caraman a facut insa recurs, la Tribunalul Braila, iar acesta urmeaza sa se judece in cursul zilei de azi.

Caraman va putea candida abia peste trei ani

Subprefectul judetului, Dumitru Popa, ne-a confirmat ieri ca Autoritatea Electorala Permanenta a precizat, in adresa trimisa ca raspuns la solicitarea prefecturii, ca Neagu Caraman are dreptul sa candideze: "El ni s-a adresat noua, pentru a afla daca poate sa candideze, potrivit legii, iar noi am solicitat lamuriri Autoritatii Electorale Permanente, care ne-a informat ca daca acea condamnare nu-l priveaza de drepturile electorale, are acest drept. El a fost condamnat, are cazier si, potrivit Legii electorale, nu are dreptul sa candideze. Pe Constitutie, insa, daca nu are ridicate drepturile electorale, el poate sa candideze. Este o chestiune confuza, la care noi nu putem da un raspuns clar. Cert este ca pe aceeasi condamnare, el a fost suspendat din functia de primar, deci este clar ca legea i-a interzis sa-si duca mandatul la bun sfirsit".
Daniela Vasioiu (PD) ne-a explicat pe ce baza legala au facut democratii contestatia: "Neagu Caraman a fost condamnat, printr-o sentinta definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate, care, chiar daca este cu suspendare, ramine pedeapsa trecuta in cazier, si nu e reabilitat. Lui i-a incetat mandatul de primar exact din aceasta cauza si, daca va fi ales primar, prefectul ii va invalida mandatul, din acelasi motiv. Nu este vorba despre faptul ca nu are dreptul sa candideze, este vorba despre faptul ca nu-si poate exercita mandatul de primar, in cazul in care ar fi ales. Caraman va fi reabilitat abia dupa trei ani, si atunci va putea sa candideze la functia de primar si sa-si exercite mandatul linistit".

"Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avind o imbibatie alcoolica de peste 0,80gr/l alcool pur in singe si parasirea locului accidentului"

Amintim ca, in luna martie 2005, primarul din Visani, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, si conducind autoturismul Primariei, a lovit un consatean, pe care l-a lasat zacind lat pe sosea, si a fugit de la locul accidentului, ascunzind masina - avariata in proportie de aproximativ 20% -, in garajul propriu. Primarul a fost identificat drept autorul accidentului de catre politisti, iar a doua zi dimineata, a fost ridicat de acestia si supus probei cu etilotestul. La circa 12 ore dupa accident, Neagu Caraman avea o alcolemie de 0,19 la mie.
Judecatoria Faurei, cu adresa nr. 1.300/2005 din 28.12.2005, a instiintat Institutia Prefectului ca, prin sentinta penala nr. 648 din 15.12.2005 pronuntata in dosarul nr. 1.046/2005, l-a condamnat pe inculpatul Neagu Caraman la 3 luni de inchisoare pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avind o imbibatie alcoolica de peste 0,80gr/l alcool pur in singe si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie. In baza art. 81 - 82 Cod Penal, instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Avind in vedere acestea precum si prevederile art. 15, alin(2), coroborate cu art. 16 din Legea nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali, prefectul Mitroi a emis Ordinul nr. 12 din 13 ianuarie 2006 privind incetarea de drept a mandatului de primar al comunei Visani, a lui Neagu Caraman, ordin atacat la instanta de judecata, respectiv Tribunalul Braila, de catre cel in cauza. Prin sentinta nr. 37/C.A. din 7 martie 2006 a Tribunalului Braila s-a admis ca fondata contestatia formulata de reclamantul Caraman si s-a desfiintat ordinul prefectului cu motivarea ca suspendarea conditionata a pedepsei de 3 luni aplicata contestatarului este o forma de individualizare a pedepsei si nu neaparat o modalitate de executare a acesteia. Prefectura a formulat insa recurs la Curtea de Apel Galati, solicitind instantei casarea sentintei de mai sus, respingerea actiunii lui Neagu Caraman ca nefondata si mentinerea Ordinului prefectului nr 12/13.01.2006 , actiune bazata pe textul art. 15, alin (2), litera "e" din Legea nr. 393/2004, privind statutul alesilor locali. In luna august 2006, Curtea de Apel Galati a admis recursul formulat de Prefectura Braila, a respins contestatia lui Caraman, sustinind ca temeinic si legal Ordinul prefectului nr. 12/13.01.2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii