Mergi la conţinutul principal

PSD-stii promit sa nu mai vorbeasca urit

Dupa ce s-au ambalat in controverse pigmentate cu cuvinte dure, acuzatii legate de viata personala si calificative mult peste limita bunei cuviinte, politicienii locali promit ca se vor purta frumos de acum inainte, pentru a face figura buna in fata electoratului. Incepute saptamina trecuta, din partea liberalilor, promisiunile de buna purtare vin acum si din partea social-democratilor, desi fiecare dintre aceste organizatii are in fruntea sa cite un presedinte greu de controlat, cind e sa-si dea drumul la gura. Daca in conferinta de presa in care liberalii anuntau oficial ca nu mai raspund la provocari din partea adversarilor politici si vor folosi numai limbajul civilizat care ar trebui sa caracterizeze orice politician, liderul PNL Constantin Cibu a aratat degetul mijlociu, la conferinta PSD - la care, ce-i drept, a lipsit liderul Gheorghe Bunea Stancu -, desfasurarea a fost civilizata de la un cap la altul.
Astfel, primarul municipiului, Aurel Simionescu - dat de liberali drept model de comportament si de limbaj politic - a declarat ca el si colegii sai se vor limita in viitoarea campanie la a prezenta ce doresc sa faca ei si nu ii vor acuza sau denigra in fel si chip pe adversarii politici: "In principiu, noi am discutat despre o abordare pozitiva a campaniei, am hotarit sa nu mai dam curs unor replici de o anumita factura, avind in vedere si ce am obtinut la locale, pe un mesaj pozitiv. Vom merge pe ideea sa aratam cetatenilor Brailei ce poate sa faca PSD, care este oferta noastra, ce se poate face la nivel national, cum vor sprijini parlamentarii nostri incercarile de rezolvare a problemelor Brailei si ale brailenilor la nivel national. Asta si urmare a discutiilor care au fost in ultima perioada si a unor replici care au trecut oarecum dincolo de elementul de curtoazie politica".
Simionescu a recunoscut ca se simte magulit de faptul ca liberalii l-au dat drept exemplu, in sensul bun si a precizat ca nu face eforturi sa aiba un astfel de comportament, ci asa este el, ca persoana: "Este comportamentul pe care eu l-am avut dintotdeauna, mai moderat. Am lasat de multe ori de la mine, dar eu am mers intotdeauna pe principiul ca intii trebuie sa cautam solutia si abia apoi, responsabilul sau responsabilii. Atit eu, cit si colegii mei, am agreat ideea ca trebuie sa avem un limbaj pozitiv, desi exista momente in care diverse lucruri sau acuzatii te scot din starea obisnuita si iti mai iesi din sarite. Si mie mi se intimpla, insa solutia nu este sa raspunzi cu un limbaj necivilizat. Altfel, se ajunge la principiul bulgarelui de zapada: unul zice ceva despre altul, acesta intelege ca a fost atacat, raspunde de doua ori mai dur, cel vizat face la fel si, la un moment dat, ajungeti adevarati dusmani, desi nici nici nu mai stiti de la ce v-ati luat".
Simionescu a mai precizat ca pe data de 9 septembrie, PSD Braila va avea o sedinta importanta, in care se vor lua si alte decizii importante pentru viitoarea campanie electorala: "Am avut un Birou Politic Judetean in care am hotarit ca pe 9 septembrie sa facem Consiliul Judetean al PSD, in care sa definitivam liniile strategice pentru campania de la parlamentare. Va fi o strategie care va viza patru niveluri: cel national - deci vom prelua din mesajele nationale principalele elemente pe care le vom adapta la nivelul judetului -, nivelul judetean, cel al colegiilor senatoriale si, la final, cel al colegiilor de deputati. Este normal sa existe o anumita corelare si o unitate de mesaj".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu