Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD si Generatia 2028

PSD este pe marginea ripei cu frina de mina trasa. Nu are un candidat serios la presedintie, mesajul electoral este cam mucegait, iar liderii partidului stau cu miinile prinse dupa ceafa, oftind a neputinta. Este vremea sa se schimbe ceva, dar ce? Izolarea lui Iliescu nu a adus decit deservicii, ca si cum Bunicuta ar fi facut vraji si a legat cununiile vinjosului PSD. Atunci cind nu se poate umbla la continut, se umbla la ambalaj. Asa ca PSD a renuntat la acel "albastru" melancolic si, de 1 Mai, si-a expus noul echipament. Echipament care este de culoarea rosie. Un rosu aprins, un rosu menit sa excite electoratul pierdut, sa atraga voturile oamenilor. Destul de putin insa, pentru un partid care se lauda ca este cel mai intins din Romania. Mai trebuia facut ceva. In acest moment crucial, Mircea Geoana si-a asumat rolul de lider al partidului. Geoana a pocnit din degete si a zis ca stie ce-i de facut. A lansat programul "Generatia 2008". Astfel, sute, poate chiar mii de tineri din toate judetele, vor fi bagati in cantonament in urmatorii doi ani, sa se antreneze pentru a face o operatie estetica reusita PSD-ului, noua fata avind misiunea sa dea pe spate electoratul dezamagit, nehotarit sau de-a dreptul scirbit.
La Braila, planul a inceput sa fie pus in aplicare. Poftim, senatorul Aurel Simionescu spune: "Ne-am gindit ca tinerii sa fie selectati, invatati, monitorizati si evaluati". Mai mult, Simionescu afirma ca Braila sta foarte bine la capitolul "tineri care promit", incit ar putea ajuta si alte judete mai putin dotate din acest punct de vedere. Deputatul Alin Teodorescu explica si el: "Noi ne dorim sa aducem cit mai multi tineri in fata, tineri care pina acum au stat pe margine". Si deputatul Mihai Tudose are un punct de vedere cu privire la programul "Generatia 2008": "Se intentioneaza schimbarea unei parti a partidului cu o noua generatie de politicieni".
Asadar, Simionescu SE GINDESTE, Teodorescu ISI DORESTE, iar Tudose INTENTIONEAZA sa faca pirtie tinerilor pina in 30 de ani. In realitate, fiecare dintre cei trei este constient ca aceasta schimbare de generatii are sanse infime sa se realizeze. Ei nu vorbesc despre promovarea a 2-3 tineri pe listele electorale, ci de o schimbare masiva. Se avanseaza chiar si un numar. Aproximativ 800 de tineri (cam 20 din fiecare judet) urmeaza sa ocupe posturi in administratia publica si Guvern, dupa ce, bineinteles, PSD va ajunge din nou la Putere, in 2008. Procentual vorbind, sa aiba acoperire in forurile, comitetele si comitiile care decid pentru Romania. Problema este ca de vreo 16 ani incoace, tinerii se pregatesc sa preia friiele tarii. De 16 ani, tinerii sint indemnati sa se pregateasca, sa invete, sa capete experienta si sa fie gata de lupta. Bietii tineri au asudat tot antrenindu-se pentru marele meci, iar acum, pentru unii, a venit vremea sa se retraga din activitate. Ce sa-i faci? - nu e vina nimanui ca intre timp au imbatrinit. De cealalta parte, mogulii politicii dimbovitene (in special cei din PSD) isi vad in continuare de treaba, ocupa samavolnic listele electorale si din cind in cind ies la rampa pentru a striga ca e imperios necesara o revigorare a clasei politice. Nici unul insa, nu pomeneste vreun cuvint despre retragere. Caci, pentru a face loc acestei avalanse de tineri, cineva trebuie sa elibereze ringul. Iar in acest ring se afla acum Mircea Geoana, Miron Mitrea si "Grupul de la Cluj" condus de Ioan Rus. Adica oameni si grupuri de interese care nu vor lasa niste, vorba aia, putoi sa le atraga atentia ca tactica asta e gresita, ca strategia astalalta nu-i tocmai potrivita sau ca intre virgula si predicat nu se pune virgula. Ii indemn pe toti tinerii din PSD, si nu numai, sa se antreneze cu toata seriozitatea, pentru ca, sa stiti, nu numai in 2008 vor avea loc alegeri generale. Alea din 2028 conteaza cu adevarat!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii