PSD-istul Vasile Orzaru întregeşte Consiliul de Administraţie al Muzeului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

PSD-istul Vasile Orzaru întregeşte Consiliul de Administraţie al Muzeului

* desemnarea acestuia ca membru supleant în cadrul Consiliului de Administraţie (CA) al Muzeului Brăilei ”Carol I” a avut loc la cea mai recentă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean * Vasile Orzaru îl înlocuieşte, astfel, pe social-democratul Marius Dobrotă, care a demisionat din CJ Brăila după un scandal mediatic * fostul primar al Comunei Şuţeşti a fost singurul nominalizat iar desemnarea s-a făcut prin vot secret

 

 

 

 

Consilierii judeţeni au aprobat, recent, completarea componenţei Consiliului de Administraţie (CA) al Muzeului Brăilei ”Carol I” după ce structura acestei entităţi fusese uşor şubrezită de demisia PSD-istului Marius Dobrotă. Social-democratul şi-a luat adio de la funcţia de consilier judeţean, fiind sancţionat pe linie de partid, după o postare nepotrivită pe reţelele de socializare în urmă cu câteva luni.

Desemnarea unui înlocuitor pe poziţia de membru supleant în CA-ul Muzeului s-a făcut prin vot secret în cadrul şedinţei ordinare a CJ Brăila din luna iunie. Singura propunere pentru această funcţie a venit din partea PSD-iştilor şi l-a vizat pe Vasile Orzaru, fostul primar al Comunei Şuţeşti (în perioada 2000-2004). Acesta a intrat în CJ Brăila ca membru supleant abia anul trecut, în decembrie, pe locul devenit vacant după decesul social-democratului Dumitru Văduva, pe 24 octombrie 2021, în urma unui grav accident rutier în Bulgaria.

Orzaru a primit 19 voturi ”pentru” şi 6 ”împotrivă”, din totalul celor 25 de voturi valabil exprimate ale tot atâtor consilieri participanţi la şedinţă. După validarea votului, preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac a ţinut să îşi felicite colegul şi să facă precizarea că Orzaru este profesor de istorie, astfel că se aşteaptă să facă faţă cu bine la activităţile ce vor avea loc la muzeu.

O altă modificare recentă în CA-ul Muzeului care merită amintită s-a petrecut în ianuarie 2022, când a fost desemnat să facă parte ca membru titular al acestei entităţi, consilierul judeţean PNL Marian Căpăţînă. Asta, ca urmare a demisiei liberalului din CA-ul Spitalului Judeţean Brăila, după ce fiica sa a devenit angajat al instituţiei.

Astfel, pe lângă cei doi membri mai nou intraţi în această structură, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean mai sunt social democraţii Marian Ghiorghiu şi Daniela Bordea (membri titulari), Cătălin Marius Negru şi Elena Carmen Bănică (membri supleanţi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro