Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-istii il iau peste picior pe primar

Liderii PSD Braila sint de parere ca edilul-sef al municipiului, Constantin Cibu, se imbata cu apa rece visind la asa-zisa "avalansa" de investitori, care ar da buzna sa cumpere terenuri in Braila. Reprezentantii PSD sint amuzati de explicatiile pe care le-a gasit Cibu pentru avalansa amintita, cum ca ar exista un studiu, facut de nu se stie cine, pe care nu l-a vazut nimeni, dar care indica faptul ca Braila va cunoaste o dezvoltare deosebita in urmatorii 10-15 ani. Presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, care conduce si Consiliul Judetean Braila, spune ca si-a dat seama ca sint mai multi investitori in Braila, in ultima vreme, dupa numarul de masini care stau la semafor: "Am sesizat si eu de ceva timp ca stau mai mult la semafor si chiar ma intrebam “domnule, cumva or fi investitori astia?!”. Nu, nu am sesizat ca ar fi mai multi investitori. Ca sint multi care vin si intreaba de una sau alta, da, dar pleaca si ramin doar cu promisiunile de investitii. In ultimul timp, este adevarat ca s-au intensificat vizitele, dar numai acestea. Eu cred insa ca nu putem sa-i aducem in zona noastra, daca nu avem infrastructura. Macar o sosea rapida sa avem, fie cea legata de Buzau, fie cea de la Drajna, care ne-ar conveni cel mai mult. Am avut zilele trecute o discutie cu proiectantii la drumul expres Braila- Galati, pentru care trebuie predata documentatia la Ministerul Transporturilor intr-o luna de zile. Le-am dat doua variante posibile si am cautat sa le facem, in cea mai mare parte, pe teritoriul judetului Braila, ca sa facem rapid exproprierile, caci daca este vorba de suprafete apartinind unor privati, e mai complicat".
Pe de alta parte, Stancu s-a aratat deranjat de faptul ca Cibu isi asuma o parte dintre investitiile aduse de altii, numai pentru a-si face campanie electorala: "Eu am mai auzit o chestie care m-a deranjat: “ce bine ca a facut Cibu Carrefour!”. Am auzit multi spunind asta. Eu vreau sa fac o declaratie publica si sa precizez ca acest supermarket este apanajul Consiliului Judetean si ca l-am aprobat si i-am dat autorizatie de constructie destul de rapid si poate, citeodata, am mai inchis si ochii la anumite lucruri, dar s-a construit in patru luni, ceea ce este un unicat in Europa. E bine ca lucrurile care se intimpla in zona noastra, a PSD-ului, sa ramina in aceasta zona si sa nu si le mai aroge altii, ca le-ar fi facut ei. Cibu n-are nici un merit la constructia acestui Carrefour. Eu as spune astfel: este meritul nostru, al autoritatilor brailene, judetene si municipale, ca l-am adus la Braila si nu s-a dus la Galati, ca a fost la un pas sa se duca si asta la Galati!".
Nici presedintele organizatiei municipale PSD Braila, Mihai Tudose, n-a sesizat "avalansa" de investitori despre care vorbeste Cibu. Tudose considera ca ar putea fi vorba doar despre o mica intirziere a investitorilor anuntati de edilul-sef la inceputul mandatului, investitori care au ajuns in Braila abia pe final de mandat: "E o intirziere a acestui stol de pasari calatoare, deasupra Brailei. Sint investitorii despre care spunea domnul Cibu ca vor veni in prima zi de mandat, dar se pare ca informatia a circulat foarte greu si abia acum au aflat ca Cibu e primar. Nu stiu cum, abia acum s-a intimplat, cind incepe campania electorala. Stimati colegi, e campanie electorala, da?".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii