Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-istii braileni nu sustin cererea de excludere din partid a lui Ponta si Dincu, formulata de Vanghelie

Social - democratii braileni nu sint de acord cu modul in care doreste Marian Vanghelie sa scape de unii colegi de partid. Amintim ca, la inceputul acestei saptamini, Biroul Politic Executiv al PSD, la propunerea lui Vanghelie, a luat in discutie declaratiile facute in ultima vreme de catre doi vicepresedinti ai partidului, Vasile Dincu si Victor Ponta. Concluzia care s-a adoptat prin votul unanim a fost de a solicita conducerii centrale a PSD discutarea de urgenta a cazului celor doi si adoptarea deciziei de excludere din partid. Forumul in cauza a apreciat ca premeditate declaratiile celor doi, de contestare a conducerii partidului si a politicii duse de acesta, precum si ideea ca presedintele Mircea Geoana trebuie sa isi asume raspunderea si sa-si dea demisia din functia de presedinte al PSD.
Astfel, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ne-a declarat ca acest gen de probleme tin de bucataria interna a unui partid si nici cei doi, dar nici Vanghelie, nu ar trebui sa iasa in presa cu astfel de declaratii: "Eu sint de parere ca astfel de treburi se rezolva in interiorul partidului, nu in presa. Declaratiile rasunatoare nu fac decit sa agraveze situatia. In plus, e posibil ca Vanghelie sa propuna ce vrea el, dar o decizie de excludere o ia numai organizatia de care apartii. Dar acuzatiile de genul acesta trebuie discutate in cadrul consiliului de presedinti unde Vanghelie poate sa aduca argumente la cererea lui, iar ceilalti sa isi explice si ei comportamentul. Nu poti sa dai pe cineva afara dintr-un partid asa usor".
Nici senatorul Aurel Simionescu nu s-a aratat incintat de modalitatea prin care crede Marian Vanghelie ca se pot da oamenii afara din partid. Acesta ne-a declarat: "Eu nu sint de acord cu excluderi la acest nivel. Cind apar probleme de acest gen, trebuie sa ne intilnim, sa discutam, sa vedem ce s-a intimplat. Nu sa aflam din presa ce opinii au unii colegi de ai nostri. Eu nu sint de acord cu asa ceva. Nu asa se procedeaza".
La rindul sau, deputatul PSD Alin Teodorescu a tinut sa precizeze ca modul in care actioneaza Vanghelie nu este exact ceea ce are partidul nevoie acum: "Domnul Vanghelie a cerut excluderea din partid fara sa stie ca organizatia care poate lua o asemenea decizie e doar cea din care faci parte. De exemplu, pe mine doar PSD Braila ma poate da afara din partid. Apoi, daca a ajuns Vanghelie sa faca excluderi din partid, inseamna ca PSS se indreapta spre o victorie rasunatoare".
In ceea ce il priveste, consilierul municipal Sorin Bosneag, s-a aratat de parere ca Vanghelie ar trebui sa faca astfel de solicitari doar in contextul in care filiala pe care o reprezinta ar avea niste rezultate exceptionale: "Dinsul a fost mandatarul unei organizatii. Dar eu zic ca trebuia sa isi vada de a lui - ca organizatia Bucuresti a fost cea care ne-a tras in jos in ultimul timp - si de abia apoi sa aiba curajul sa dea lumea afara. Unii oameni, care nu prea stiu sa isi faca treaba, dar au o anumita sustinere, isi permit sa iasa in fata si sa faca tot felul de afirmatii, dar daca sint controlati ei la rezultate, nu mai stau asa de bine".
De aceeasi parere s-a aratat si colegul acestuia, consilierul municipal Doru Damian, care a precizat: "Daca asa se dau acum oamenii afara din partid, cum vrea Vanghelie, atunci eu zic sa stingem lumina si sa ne ducem sa ne vedem de treburile noastre".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii