Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD isi decimeaza vechile liste de consilieri

Mai mult de jumatate dintre actualii consilieri PSD nu au sanse sa se regaseasca pe listele pentru alegerile locale din acest an. Au spus-o presedintii organizatiilor judeteana si municipala PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu si Mihai Tudose, care admit ca unii dintre colegii lor le-au lasat un gust amar, din punct de vedere al activitatii desfasurate in slujba urbei.
Discutia, pe aceasta tema, a pornit-o senatorul PSD Aurel Simionescu care a declarat, intr-o conferinta de presa recenta, ca liderii locali social-democrati au discutat despre criteriile de selectie a candidatilor partidului pentru alegerile locale, despre strategia care trebuie urmata in campania electorala si oferta PSD. El a spus ca partidul sau considera ca trebuie sa cistige aceste alegeri, la Braila. Intrebat despre principalele criterii care vor sta la baza desemnarii candidatilor organizatiei, Simionescu a precizat: "Am decis ca viitorii candidati sa fie nominalizati prima data in organizatiile locale si abia apoi sa fie discutati la nivelul conducerii municipale, respectiv judetene; am stabilit ca vechimea minima in partid necesara pentru candidati sa fie de un an, ca toti candidatii la Consiliul Local Municipal si cel Judetean trebuie sa aiba studii superioare. De asemenea, am solicitat ca acesti candidati sa fi avut activitati deosebite in organizatiile noastre. In rest, criteriile de virsta si de moralitate se subinteleg".
Simionescu a mai spus ca nu au mai fost stabilite procente obligatorii pentru candidatii- femei si pentru tineri, ca in trecut, promovarea acestora facindu-se in functie de valoarea acestora, nu de un procent anume. L-am mai intrebat pe senatorul PSD cu ce femei va intra organizatia locala in operatiunea "Amazoanele", asa cum a fost numita de presedintele PSD, avind in vedere ca unii consilieri, precum Iuliana Lascu si Wilhemina Ionescu nu s-au remarcat in nici un caz pentru spiritul bataios, de luptatoare, ci dimpotriva, prin absenta sau, in cel mai bun caz, prin prezenta inerta. "Noi speram ca lucrurile, plecind dinspre organizatie si avind si anumite filtre, sa decurga in sensul bun. Sigur ca exista in continuare un anumit risc ca anumite persoane, care sint foarte bune din punct de vedere profesional, morali ca si oameni, cind sint pusi consilieri sau primari, sa nu faca fata", a raspuns Simionescu.
Intrebat direct daca persoane ca Ionescu si Lascu isi vor mai gasi loc pe listele PSD, presedintele organizatiei municipale, Mihai Tudose, a incercat sa dea un raspuns care sa nu supere pe nimeni: "Eu nu as spune ca sint consilieri municipali care au dezamagit, as spune doar ca sint consilieri care au demonstrat ca pot face un serviciu comunitatii si ca avem propuneri de consilieri mai bune decit unii dintre consilierii actuali. Opinia mea este ca aproape jumatate din actuala echipa nu va mai fi pe lista".
Presedintele organizatiei judetene PSD, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca exista posibilitatea ca pe listele partidului sau, la Braila, sa fie si persoane care nu sint membre de partid, dar care s-au remarcat prin statura lor profesionala si morala: "S-ar putea sa avem pe liste si 1-2 persoane care au o anumita probitate profesionala, care sint simpatizanti ai PSD, pentru ca vrem sa deschidem putin aria, pentru oameni care vor sa fie aproape de noi si care, in viitor, ar putea deveni membri ai PSD. Majoritatea candidatilor nostri va fi insa compusa din colegi de partid, selectati pe criteriile despre care am vorbit anterior".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii