Mergi la conţinutul principal

PSD isi decide candidatul la Primarie

Organizatia municipala PSD de Braila se pregateste de alegeri, pentru a-si desemna noua conducere. Conform principiului "toate-s vechi si noua toate", si presedintele municipal ar putea ramine acelasi, in persoana deputatului Mihai Tudose. Dupa cum am aflat, acesta este deocamdata singurul candidat pentru functia amintita, lista fiind deschisa, insa, pina in momentul alegerilor, in cadrul Conferintei municipale de miercuri, 16 mai. Chiar daca n-o spune direct, Tudose considera ca este vorba, intr-un fel, de un mandat de sacrificiu, dat fiind ca, in urmatorii 2 ani, vor avea loc mai multe alegeri, si pentru fiecare dintre acestea, presedintele organizatiei municipale va trebui sa-si asume partea de responsabilitate, in privinta rezultatelor. Deputatul PSD este insa dispus sa-si asume aceasta responsabilitate: "Este vorba despre un mandat de presedinte de doi ani, iar urmatorii doi ani vor avea o incarcatura "emotionala" foarte mare. Ma refer la faptul ca in aceasta perioada va avea loc referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, apoi, posibile alegeri prezidentiale, dupa care alegeri pentru Parlamentul Europei, alegeri locale si, in final, alegeri generale. Deocamdata, doar eu mi-am depus candidatura, dar se pot depune alte candidaturi pina in ultimul moment". La conferinta municipala, la care vor participa peste 300 de delegati cu drept de vot, Tudose isi va prezenta raportul de activitate pe perioada mandatului 2005-2007, precum si un program pentru urmatorii doi ani.
Un punct deosebit de important insa, dincolo de alegerea noii conduceri al organizatiei municipale, va fi cel legat de desemnarea candidatului PSD pentru Primaria municipiului. Chiar daca, potrivit statutului partidului, decizia ii apartine Consiliului Municipal, presedintele Tudose considera mult mai democratic sa-si spuna parerea in aceasta chestiune si delegatii la Conferinta Municipala: "Vreau ca aceasta decizie sa fie luata de 300 de oameni, nu de 50. Consider ca, in acest fel, decizia va avea mai multa legitimitate. Evident, potrivit statutului, in final, tot Consiliul Municipal trebuie sa-si spuna cuvintul, dar este o consultare pe care cred ca este normal sa o facem, pentru ca decizia sa fie validata si de Conferinta".
Interesant este ca, potrivit declaratiilor lui Tudose, din cei trei posibili candidati anuntati in urma cu citeva luni de presedintele judetean Gheorghe Bunea Stancu au ramas in cursa doar doi. Si daca ar fi sa-l ascultam pe cel care deja s-a retras, respectiv Aurel Simionescu, se mai pregateste o retragere. "Am avut o discutie cu o parte din membrii Biroului Permanent Judetean si am facut un bilant: unde ne asezam referitor la evenimentele politice importante din 2008, si ce dorim sa obtinem. Am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa avem un singur candidat, sa nu mai ajungem la votul intre mai multi posibili candidati, sa ne fragmentam fortele, ci sa incercam sa gasim pentru fiecare dintre cei trei locul cel mai potrivit, pentru care ar putea candida. In ceea ce ma priveste, impreuna, am considerat ca o candidatura pentru o functie guvernamentala sau parlamentara ar fi potrivita, asa incit m-am retras din cursa". L-am intrebat pe Simionescu, daca se merge pe aceasta logica, de ce au ramas in cursa doi candidati, respectiv Doru Damian si Viorel Balcan. "Poate pina simbata se mai gindesc, cei doi. Nu trebuie sa spargem voturile, sa ne luptam unul impotriva altuia, pentru ca nu facem nimic bun", a raspuns Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu