Mergi la conţinutul principal

PSD-iștii brăileni au avut libertate totală la votul conducerii partidului

* președintele PSD Brăila Ion Rotaru a afirmat că nu a impus niciunuia dintre reprezentanții organizației județene la Congresul din 29 iunie să susțină un candidat sau altul * senatorul a ținut să laude noua echipă de conducere a partidului, formată din premierul Viorica Dăncilă (președinte), Eugen Teodorovici (președinte executiv) și Mihai Fifor (secretar) precizând că speră să aducă echilibru și unitate

 

 

Șeful PSD Brăila Ion Rotaru are speranțe mari că noua echipă de conducere formată din premierul Viorica Dăncilă (președinte), Eugen Teodorovici (președinte executiv) și Mihai Fifor (secretar) va schimba lucrurile în partid. Acesta a precizat că la Congresul PSD din 29 iunie s-a dat un vot democratic și a rezultat o formulă echilibrată.

“Referitor la noua echipă de conducere, eu cred că este una bună. Poate să aducă echilibru și unitate în partid. Evident că au fost voturi și pentru ceilalți colegi care au candidat. A fost un vot democratic și în funcție de opțiunile pe care le-au avut delegații la Congres a rezultat această echipă cu doamna Dăncilă, domnul Teodorovici și domnul Fifor. Eu cred că este o formulă echilibrată. Având în vedere și faptul că suntem într-o perioadă un pic mai delicată, urmează să se realizeze acele analize la nivelul tuturor organizațiilor în funcție de rezultatul votului și în funcție de concluziile care se vor trage acolo o să se stabilească și măsuri în consecință acolo unde este cazul. Eu cred că așa cum au decurs lucrările Congresului s-a demonstrat acea formulă care va funcționa și va da rezultate, a declarat Rotaru.

Întrebat dacă delegații brăileni la Congres au avut vreo temă anume privind susținerea unui candidat în defavoarea altuia, senatorul a precizat că nu s-a pus problema așa. Rotaru a dorit să puncteze că toți cei 85 de delegați din Brăila au avut libertate totală să voteze cum au dorit, la toate pozițiile puse în discuție.

“Nu s-a creionat o idee de a alege pe cineva sau pe altcineva. S-a mers pe ideea de a da fiecare un vot așa cum consideră, plecând și de la candidaturi, dar și de la discursurile pe care le-a ținut fiecare candidat. Dar, repet, pe ideea de a nu stabili vreo impunere anume pe un candidat sau altul”, a mai adăugat sursa citată.

Potrivit presei centrale, la Congres Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu 2.828 de voturi. A fost urmată de Liviu Pleșoianu, cu 715 voturi, Șerban Nicolae - 375 de voturi, Ecaterina Andronescu - 50 de voturi.

Eugen Teodorovici a primit fotoliul de președinte executiv cu 2.463 de voturi, fiind urmat de Daniel Suciu, cu 1358 de voturi,  Daniel Florea - 129 voturi, Sorin Bota - 19 voturi.

Mihai Fifor a fost ales secretar general cu 2.366 de voturi. Gabriel Petrea a luat 717 voturi, Codrin Ștefănescu 466, Felix Stroe 189, iar Rodica Nassar 77.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro