Mergi la conţinutul principal

PSD-iștii «recrutați» și câteva politici de-ale lui Alexandru Popa îi exasperează pe unii liberali

• consilierul municipal Alexandru Ionel a răbufnit la cea mai recentă ședință a CLM Brăila și s-a distanțat și mai tare de restul colegilor săi din PNL • acesta i-a transmis primarului Marian Dragomir că nu toți liberalii îi primesc cu brațele deschise pe traseiștii din PSD • de asemenea, a ținut să felicite public echipa HC ”Dunărea” Brăila pentru rezultatele obținute, menționând că face acest lucru, chiar dacă va supăra conducerea PNL Brăila • de cealaltă parte, primarul Marian Dragomir i-a invitat pe liberali să continue să ia și alte ”rebuturi” din PSD • mai mult, a acuzat că în spatele echipei de fotbal ”Dacia Unirea” Brăila, pentru care ”se agită” liberalii s-ar afla rude de-ale deputatului Alexandru Popa

 

Apropierea Alegerilor Locale a tensionat tot mai tare atmosfera în rândurile partidelor politice. Este și cazul PNL, unde o parte dintre cei care s-au simțit lăsați pe dinafară au început să se manifeste într-un fel sau altul. Un astfel de episod a avut loc recent, în cadrul ședinței ordinare a CLM Brăila din luna aprilie, când la rubrica ”Alte probleme”, consilierul municipal PNL Alexandru Ionel a dorit să îi transmită primarului Marian Dragomir opinia sa despre foștii social-democrați, proaspăt recrutați de PNL Brăila. Acesta a afirmat că ”liberalii adevărați” nu se mândresc deloc cu faptul că noua conducere a partidului a decis să ia membri din PSD și să le dea ocazia de a candida pe locuri eligibile sub sigla PNL.

”Domnule primar, am un mesaj pentru dumneavoastră: Faptul că o parte dintre colegii dumneavoastră, membri PSD au început să vină la PNL, să știți că nu le face cinste. Mai mult, noi, liberalii adevărați.. Atenție! Adevărați! Nu susținem și nu suntem de acord, nu ne mândrim cu asemenea oameni, care au fost ani de zile de stânga și acum, chipurile, vin de dreapta. Ei nu vor păcăli cetățenii Municipiului Brăila. Probabil că dumnealor se îmbată cu apă rece. De ce vă spun? Pentru că pe unii i-am văzut în comă alcoolică”, a declarat Alexandru.

Și consilierul nu s-a oprit aici, în contextul dat, acesta a dorit să felicite public echipa de handbal HC ”Dunărea” Brăila pentru rezultatele bune pe care le-a obținut, făcând astfel un gest în disonanță cu politica PNL Brăila, care în ultima vreme, deși nu a atacat direct echipa de handbal, a adus o serie de critici legate de faptul că toate celelalte discipline sportive sunt ignorate de administrația PSD, care și-ar concentra atenția și finanțările doar pe această echipă. Alexandru chiar a ținut să puncteze că gestul său mai mult ca sigur va deranja conducerea PNL Brăila.

”Chiar dacă deranjează mai ales actuala conducere a PNL. Și nu știu de ce. Așa cum la începutul anilor 1990, să zicem ediția 1992 – 1993 am avut echipa de fotbal, care era «Regele sportului» în Brăila. A avut o performanță extraordinară: a jucat în finala Cupei României. Dacă vă amintiți. Cei care vă mai amintiți. Și vreau să vă spun că la ora actuală «Regele sportului în Brăila» este handbalul! Vrea să felicit încă o dată, cu toate că deranjează, echipa Handbal Club «Dunărea» Brăila și pe cei care muncesc acolo, efectiv. Felicitări Handbal Club «Dunărea» Brăila!”, a mai transmis Alexandru.

 

Primarul a venit cu propriile acuzații

De partea cealaltă, primarul Marian Dragomir i-a numit ”rebuturi” pe trădătorii din PSD și le-a urat PNL-iștilor să recruteze cât mai mulți.

”Domnule consilier, să știți că aceia care pleacă de la un partid la altul sunt oameni fără coloană vertebrală, care urmăresc interese personale și nu politica unui partid. În concluzie, luați cu drag toate rebuturile noastre! Mai avem și altele, vi le dăm și pe ele! Nu dumneavoastră, personal, ci la PNL!”, a declarat Dragomir.

Cât despre subiectul legat de echipa de handbal, des dezbătut de consilierii PNL, Dragomir a dorit să explice de ce administrația a ales să sprijine îndeosebi activitatea HC ”Dunărea” Brăila.

”Patru ani PNL a șters pe jos cu handbalul la Brăila! De ce? Pentru o mână de voturi și pentru o politică de doi lei. În această perioadă noi am susținut handbalul, echipă la care suntem acționari! Putem să spunem că deținem această echipă, noi, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila. Patru ani, PNL a fost Gică Contra și în Consiliul Local, nu doar la handbal, doar pentru a bloca orice, oricând, a nu vota bugetul și a mai bloca câte ceva. Patru ani putem să spunem că PNL a fost inamicul nr. 1 al handbalului la Brăila. Patru ani, noi am susținut și finanțat handbalul la Brăila. Astăzi, Handbal Club «Dunărea» Brăila este vicecampioana României. Noi o vom susține în continuare”, a afirmat primarul.

Consilierul PNL Brăila Petrică Popa a ținut să precizeze că afirmațiile lui Dragomir nu sunt reale și că liberalii susțin sportul. Acesta l-a acuzat pe primar că interpretează strict politic anumite situații, însă consilierii PNL nu pot fi de acord cu unele dintre deciziile sale, pe care le consideră incorecte.

Iritat de intervenția consilierului, Dragomir a venit la rândul său cu alte acuzații, punctând că echipa de fotbal ”Dacia Unirea” ar sta în spatele nemulțumirilor pe tema finanțării handbalului, dar asta doar pentru că ar fi condusă de rude ale președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

”Ați votat împotrivă la bugetul local și îmi spuneți mie că ați susținut?! Proiectele importante nu le-ați votat. De ce nu le-ați votat? Ca să ne blocați! Ce sport ați susținut dumneavoastră, domnule consilier? Că aveți președinția Direcției Județene de Sport și nu sunt susținute echipele cu bani de la Guvern! Veniți să susțineți din bugetul local? Da, am susținut din bugetul local echipele publice, domnule consilier. Echipele private să le susțină patronii lor. Echipele care aparțin de Clubul Municipal aflat în subordinea Guvernului, de Direcția Județeană de Sport și Tineret, sau cum se mai cheamă ea, unde consiliera dumneavoastră este director acolo (n.r. – referiri la consilierul județean PNL Anamaria Ioniță). Ce se întâmplă, domnule?! Acolo nu mai susțineți?! Sau veniți numai în Consiliul local cu dublă măsură?! Și am să vă mai spun ceva. Un lucru extraordinar de important. Noi am susținut chiar dacă dumneavoastră ați încercat de fiecare dată să blocați Handbal Club «Dunărea» Brăila. De ce am susținut-o? Pentru că este echipa noastră!”, a mai adăugat Dragomir.

Primarul a vrut să amintească și de faptul că în urmă cu mai mulți ani Primăria Municipiului Brăila a acordat finanțare către ”Dacia Unirea”, însă la vremea aceea clubul a solicitat bani și de la Consiliul Județean Brăila pentru exact aceleași lucruri, ceea ce legea nu permite, astfel că sumele au trebuit returnate.

”Ați mai spus și de alte sporturi așa că am să vă zic și eu: în 2017, am dat bani la echipa aceea privată de fotbal care aparține rudelor deputatului dumneavoastră. Și după aceea știți ce au făcut, domnule consilier? Când le-am cerut justificarea banilor și nu au putut să o facă în scris – și avem documente în acest sens -, ca să scape de dosar penal au venit și au depus banii cash, cum le place unora să spună sau numerar la casierie, la Primărie. De ce? Ca să nu se aleagă cu dosar penal pentru că duseseră factură dublă și la Consiliul Județean, și la Primăria Brăila. Pentru că le atârna dosarul penal deasupra capului, domnule consilier! Și din momentul acela am terminat cu susținerea echipei private la care rudele deputatului dumneavoastră sunt acționari. Dacă au echipă privată, să o susțină, domnule consilier! Nu să vină în CLM să ceară bani publici pentru interese personale. Noi vom susține întotdeauna echipele publice. Și astăzi, echipa susținută de Primăria Municipiului Brăila și de Consiliul Județean este vicecampioana României. Și dumneavoastră o să criticați în continuare, doar pentru că atât puteți! (…) Da, domnule consilier, știm toți că rudele deputatului dumneavoastră dețin echipa «Dacia Unirea» și o vindeți peste tot că este echipa Brăilei. Nu domnule, nu este echipa Brăilei! Este echipa rudelor unui deputat PNL!”, a conchis Dragomir.

Consilierii municipali PNL au afirmat că nu știu la ce face referire edilul-șef.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro