Mergi la conţinutul principal

PSD-iştii nu se grăbesc să facă publice listele

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, nu a dorit să facă încă publice numele celor care s-au înscris pentru a figura pe lista partidului la Camera Deputaţilor şi Senat • social-democraţii au afirmat că vor prezenta candidaţii abia după ce vor primi aprobarea în Comitetul Executiv Naţional, programat la finalul săptămânii viitoare în Tulcea

 

Social-democraţii brăileni aşteaptă aprobarea de la Centru înainte de a face nominalizarea vreunui candidat pentru alegerile Parlamentare. Asta a anunţat, vineri, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului, alături de primarul Marian Dragomir şi şeful CJ Francisk Chiriac.

„Nu sunt foarte multe, dar au fost depuse candidaturi. Noi trebuie să prezentăm o listă cu 4 candidaţi la Senat şi 7 la Cameră. Trebuie să fie acea rezervă, deci, automat o să avem 11 oameni pe listă . Dar sigur, au fost şi alte candidaturi în afară de aceşti 11 care vor fi selelctaţi şi aprobaţi în calitate de candidaţi. Vom avea, înainte de Comitetul Executiv Naţional  de la finalul săptămânii viitoare, o întâlnire aici, în care vom definitiva şi aproba listele care pleacă spre aprobare la CExN”, a declarat Rotaru.

În ceea ce priveşte criteriile care stau la baza selectării candidaţilor, sursa citată a afirmat că în cazul celor care nu se află la primul mandat se va ţine cont de activitatea depusă în Parlament şi de prezenţă. De modul în care s-au implicat în tot ceea ce înseamnă viaţă de partid, participarea la acţiuni. Loialitatea faţă de partid şi faţă de valorile social-democraţiei. Calităţile profesionale pe care le-au confirmat şi nu în ultimul rând vechimea în partid, cu precizarea că nu o să avem niciun candidat de la Bucureşti sau din altă zonă”, a mai adăugat senatorul.

Candidaţii se pregătesc de donaţii

Rotaru a abordat şi subiectul donaţiilor la partid pentru a putea candida la un post de deputat sau de senator, cu precizarea că PSD-iştii nu vor face donaţii mai mari decât prevede legea.

„Din această perspectivă noi vom proceda strict în limitele legii, în sensul în care, fiecare candidat va avea acea contribuţie maximă (n.r. - Legea 334/2006, modificată în 2015, prevede sume maxime de 60 de salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator, adică nu mai mult de 63.000 lei) pe care o prevedea legea. Dacă se va ajunge până la maxim... Încă n-am făcut un buget şi nu ştim unde ne aşezăm. Pentru că suntem astăzi într-o zonă în care facem nişte simulări legate de ce înseamnă cheltuieli pe toate capitolele. Plecând de la afişaj, media, toată partea scrisă şi televiziuni şi sigur, celelalte elemente care ţin de  deplasări şi aşa mai departe... Nu avem încă un buget. Vom vedea cât înseamnă, iar acesta va fi repartizat pe fiecare candidat, iar candidaţii vor avea acea contribuţie prevăzută strict de lege. Nu discutăm de alte sume sau alte contribuţii în afara celor prevăzute de lege. Există un minim şi un maxim. Avem experienţa de la locale. Am avut candidaţi care au donat o sumă mai mică şi candidaţi care au avut o sumă mai mare. Dar banii nu vor veni decât de la candidaţi, nu de la partid pentru că nu ai voie!”, a conchis Rotaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro