Liderii PSD Brăila par să ia serios în calcul eliberarea lui Florin Mija din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Primarul Aurel Simionescu a precizat, vineri, că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 12 noiembrie s-ar fi aflat un proiect de hotărâre fix pe acest subiect, însă a fost scos în ultimul moment la cererea sa. "Poate că e o soluţie, dar asta se poate întâmpla tot într-o şedinţă ordinară. Oricum, este o variantă luată în calcul. La şedinţa extraordinară a fost o ordine de zi propusă de către consilierii PSD în care era cuprins şi proiectul privind eliberarea din funcţie a domnului Mija. De aceea v-am spus că este luată în calcul. Dar având în vedere că era vorba despre o şedinţă extraordinară, eu le-am cerut să îşi revadă chestiunea şi după aceea au discutat şi cu domnul secretar Filote. Orice procedură trebuie să stea foarte bine pe lege. Atât timp cât lucrurile nu sunt clare, să se forţeze iarăşi o anumită procedură, nu este în regulă. Riscam să iscăm alte discuţii când de fapt nu asta era tema şedinţei extraordinare, ci aceea de a crea condiţiile ca la nivel judeţean Consiliul să funcţioneze. Sunt 3 sau 4 variante, dar va fi şi o decizie politică pe care o vom discuta după alegeri", a declarat Simionescu. Acesta a precizat că va purta miercuri sau joi o discuţie în Biroul Politic al partidului pentru a decide cum vor rezolva problema din CJ Brăila. Întrebat dacă s-a pus şi problema demisiei preşedintelui Consiliului, Gheorghe Bunea Stancu, Simionescu a explicat că acesta este ales, situaţia fiind diferită decât în cazul lui Mija.
Soluţia finală: dizolvarea
Mergând pe aceeaşi linie, edilul şef a mai punctat că, în cazul în care nu va avea loc o şedinţă ordinară în această lună, social democraţii iau în calcul să discute cu ACL-iştii în privinţa variantei dizolvării legislativului judeţean. "Din punctul meu de vedere, nu se poate merge numai cu şedinţe extraordinare pentru că vom ajunge la ceea ce v-am spus (n.r. plângere penală). Există o hotărâre de consiliu care îl obligă pe domnul Nechita să facă ceva, iar hotărârile consiliului sunt obligatorii, pentru mine ca primar, sau pentru cel care este la preşedinţia CJ, sau însărcinat. Dacă în hotărâre se scrie că cineva este însărcinat să facă ceva, atunci acela trebuie să se conformeze. În caz că nu duce la îndeplinire hotărârea, trebuie să aibă o justificare bine întemeiată, depusă la dosarul hotărârii. O să discutăm. V-am spus, sunt 3-4 variante pe care le luăm în calcul, între acestea există şi varianta dizolvării", a afirmat Simionescu.
Reamintim că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija (PSD), acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese de natură penală, nu a obţinut câştig de cauză în primă instanţă. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins, zilele trecute, cererea de anulare a actului administrativ. Soluţia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.
De asemenea, vicele Florin Mija nu se luptă numai cu ANI, ci şi cu Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta este judecat pentru infracţiuni de corupţie, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, faţă de care judecătorii au dispus măsura controlului judiciar, asta după două luni de arest la domiciliu.