Mergi la conţinutul principal

PSD-iştii îşi aleg şeful pe 17 iulie

PSD-iştii brăileni se pregătesc de alegeri la nivelul organizaţiei judeţene. Prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat, vineri, alături de senatorul Ion Rotaru că deşi, iniţial, conferinţa organizaţiei judeţene a partidului ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, la nivel naţional s-a decis altceva. Potrivit celor doi lideri social-democraţi, conferinţa judeţeană a fost fixată pe 17 iulie.
Mai mult, Rotaru a anunţat că până atunci trebuie aleşi preşedinţii organizaţiilor judeţene de pensionari, femei şi tineret. "S-ar putea să mai avem vreo organizaţie care să nu închidă, dar sperăm să încheiem săptămâna aceasta toate adunările, conferinţele de dare de seamă şi alegeri la nivelul comunelor şi oraşelor. În oraşele Însurăţei, Ianca şi Făurei am încheiat. Mai avem vineri, sâmbătă, inclusiv duminică în Insulă, Măraşu şi în Frecăţei. Urmează ca săptămâna viitoare să pregătim conferinţele organizaţiilor de tineret, pensionari şi de femei. Conferinţa judeţeană o vom desfăşura după ultimele hotărâri pe data de 17 iulie, cred că va avea loc la Casa Tineretului. Ca o concluzie, la întâlnirile noastre au fost aleşi din nou o mare parte dintre foştii preşedinţi de organizaţie, dar avem şi preşedinţi şi membri noi ai Birourilor. Suntem într-un proces de reaşezare privind structurile în teritoriu. Nu avem probleme deosebite nicăieri", a declarat Rotaru.

După partid, urmează administraţia

La rândul său, primarul a ţinut să sublinieze că după încheierea conferinţei judeţene, următorul punct important pe agenda PSD-iştilor brăileni va fi să propună candidaţi pentru alegerile locale, care vor avea loc la mijlocul lui 2016. "Discuţia a fost că atunci ar trebui să avem stabilite principalele propuneri pentru primari, viceprimari, preşedinţi, vicepreşedinţi de CJ, eventual să ne ducem în jos cu primele 10 - 15 poziţii de consilier. Apoi, în funcţie de ce se va întâmpla în legătură cu relaţia UNPR, PC, mai ştiu eu, să reuşim să le asamblăm. Dar trebuie să avem o astfel de discuţie cu o variantă, două, trei, pentru fiecare dintre funcţiile eligibile la nivel local şi cu o anumită perspectivă pentru ceea ce înseamnă listele la nivel parlamentar", a declarat Simionescu.
Ion Rotaru a mai afirmat că votul pe listă schimbă procedurile în privinţa nominalizării candidaţilor, însă discuţiile pe acest subiect la nivelul partidului vor avea loc abia după încheierea conferinţei judeţene.
Reamintim că ministrul Economiei, Mihai Tudose, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila, ne-a declarat recent că are de gând să candideze din nou pentru şefia partidului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro