PSD-işii brăileni se pregătesc să îşi lanseze candidaţii la Alegerile Locale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

PSD-işii brăileni se pregătesc să îşi lanseze candidaţii la Alegerile Locale

• asta au anunţat, ieri, liderii organizaţiei judeţene a PSD Brăila, în cadrul unei conferinţe de presă • preşedintele social-democraţilor, Ion Rotaru, a reamintit că la primăria Municipiului Brăila candidatul PSD va fi Marian Dragomir, la Consiliul Judeţean - Francisk Chiriac, iar la primăriile celor trei oraşe vor candida actualii primari • tot cu această ocazie, PSD-iştii au vorbit şi despre posibile candidaturi la Alegerile Parlamentare, dar şi despre stadiul adeziunii deputatului Emilia Meiroşu

 

PSD-iştii brăileni încep mobilizarea pentru Alegerile Locale din acest an. Asta au anunţat, ieri, liderii organizaţiei judeţene a PSD Brăila, în cadrul celei de-a doua conferinţe de presă din acest an. Au participat preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, preşedintele executiv al organizaţiei, Aurel Simionescu, primarul Municipiului, Marian Dragomir, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, dar şi deputaţii Nicu Niţă şi Florin Mircea.

Rotaru a explicat că, săptămâna trecută, a avut loc o întâlnire la partid, în plan local, la care au participat toţi preşedinţii de organizaţii locale, orăşeneşti şi comunale, pe tema alegerilor locale şi a desemnării candidaţilor. Senatorul a dorit să reamintească faptul că la Primăria Municipiului Brăila candidatul PSD va fi Marian Dragomir, la şefia Consiliului Judeţean, tot Francisk Chiriac, iar la primăriile celor trei oraşe Ianca, Făurei şi Însurăţei, vor candida actualii primari George Fănel Chiriţă, Ionel Voinea, respectiv Gheorghe Ionel.

Preşedintele PSD Brăila a mai anunţat că s-au stabilit candidaturile aproape în toate localităţile, cu câteva excepţii pe care nu le-a menţionat, dar a apreciat că situaţia va fi clarificată în această săptămână. Rotaru a ţinut să precizeze că vor fi şi foarte multe nume noi printre candidaţi. Chiar 12 - 14 în cazul primarilor din judeţ. Cât despre lansarea oficială a tuturor candidaţilor de la Alegerile Locale, acesta a subliniat că încă nu s-a stabilit un eveniment concret, din cauza crizei pe tema coronavirusului.

“Urmează, în funcţie de evoluţia situaţiei privind coronavirusul, să vedem dacă putem organiza şi o acţiune de lansare a candidaţilor. Pentru că înţeleg că începe să existe o rezervă privind organizarea de acţiuni din acestea publice, cu o participare mai consistentă. Noi intenţionăm să facem această lansare în perioada următoare. În funcţie şi de data Congresului PSD care a fost stabilită pe 14 martie, vom vedea dacă se va întâmpla acest lucru, dacă nu va fi luată altă decizie, influenţată de ceea ce am spus mai înainte. Am discutat cu colegii noştri ca în perioada următoare să se facă o analiză la nivelul fiecărei localităţi, fiecărui UAT, fiecărei organizaţii, acolo unde nu avem primar, privind îndeplinirea ofertei electorale cu care a ieşit candidatul nostru sau cu care au ieşit contracandiaţii noştri în alegerile precedente. Urmează ca în urma acestei analize să vedem care este stadiul îndeplinirii la fiecare localitate”, a declarat Rotaru.

 

Costică Cojea rămâne opţiunea PSD pentru Chiscani

 

PSD-iştii nu au dorit să divulge numele candidaţilor de acum, însă întrebaţi punctual au declarat că la Primăria comunei Chiscani, candidat va fi actualul primar Costică Cojea. Întrebat de jurnalişti în legătură cu logica susţinerii în continuare a candidaturii lui Cojea la Primăria Chiscani, în contextul tensiunilor apărute pe tema Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Lacu Sărat”, Rotaru a afirmat că nu primarul a fost vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Acesta a dat de înţeles că asocierea nu s-a concretizat din cauza membrilor Consiliului Local Chiscani şi nu neapărat a primarului Cojea. Şeful PSD nu a răspuns foarte clar în privinţa unei posibile colaborări în viitorul mandat astfel încât staţiunea să se dezvolte, dar a dorit să sublinieze că primarul din Chiscani nu s-a opus vreodată deciziilor luate la partid.

Tot în acest context, Rotaru a anunţat că în comuna Tufeşti va fi un nou candidat, deoarece Ştefan Moise, actualul primar, are o problemă de sănătate gravă şi nu va mai putea candida.

“Tuturor organizaţiilor noastre din unităţile administrativ teritoriale pentru consilile locale le-am dat libertatea să îşi stabilească listele de consilieri, pe baza unor analize privind modul în care s-au implicat actualii consilieri şi activitatea pe care au avut-o. Începând de la nivel de localitate, de oraş şi mergând mai departe pe municipiu, pe judeţ. Vom vedea, când se prezintă listele de la fiecare UAT, ce decizii luăm şi în ceea ce priveşte candidaturile la consilii”, a mai completat Rotaru.

 

Niţă şi Mircea ar mai vrea un mandat de deputat

 

În contextul discuţiilor despre alegerile locale, dar şi a alegerilor anticipate asupra cărora liberalii insistă, PSD-iştii brăileni au precizat că vor începe discuţiile de principiu şi pentru candidaturile de la Alegerile Parlamentare. Rotaru a afirmat că alegerile anticipate ar provoca un haos general din punctul său de vedere, în special dacă se vor organiza simultan cu cele locale. Asta pentru că ar trebui să existe secţii diferite în aceleaşi locaţii şi şase buletine de vot.

Întrebat dacă este interesat să mai candideze la un nou mandat de senator, Rotaru a afirmat că se mai gândeşte. De cealaltă parte, deputaţii Mircea Florin şi Nicu Niţă au afirmat că decizia finală aparţine organizaţiei PSD Brăila, însă nu au negat că şi-ar dori încă un mandat în Parlamentul României.

 

Deputatul Emilia Meiroşu încă nu ştie dacă e membru în PSD Brăila

 

Tot cu această ocazie s-a discutat şi despre situaţia deputatului Emilia Meiroşu în ceea ce priveşte acceptarea adeziunii acesteia în PSD Brăila. Potrivit explicaţiilor oferite de şeful organizaţiei judeţene a social-democraţilor brăileni, lucrurile încă nu s-au clarificat. Rotaru a afirmat că urmează ca organizaţia de sector din care face parte Meiroşu să se întrunească din nou în curând şi să discute adeziunea acesteia. Senatorul a reamintit că, la o primă întâlnire, Meiroşu s-a certat cu colegii, iar a doua nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Chiar şi aşa, senatorul a precizat că dacă lucrurile nu se vor tranşa în organizaţia de sector, în cele din urmă probabil că Biroul Politic Municipal va lua o decizie.

Întrebat dacă a avut vreo divergenţă cu Emilia Meiroşu, deputatul Nicu Niţă a precizat că nici nu se pune problema de aşa ceva.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro