Mergi la conţinutul principal

PSD-işii şi PNŢCD-iştii au bătut palma oficial şi la Brăila. Ce-i uneşte? Statul paralel!

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, liderul PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, şi şeful ţărăniştilor la nivel naţional, Aurelian Pavelescu, au susţinut, ieri, o conferinţă de presă comună, pentru a prezenta protocolul de colaborare la Alegerile Europarlamentare, semnat acum şi la nivel local

 

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD la nivel naţional a fost invitat de PSD-iştii brăileni, ieri, în oraşul nostru, pentru a semna şi la nivel local protocolul de colaborare încheiat deja la nivel naţional între cele două partide şi cel al ecologiştilor. După cum a explicat şeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, ţărănistul a venit în Brăila încă de marţi seară, după care a participat la câteva întâlniri cu liderii administraţiei locale. Astfel, Rotaru şi Pavelescu, alături de preşedintele PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, primarul Marian Dragomir, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, şi fostul edil-şef Aurel Simionescu, au susţinut, ieri, o conferinţă de presă la sediul social-democraţilor pentru a prezenta acest protocol.

Ei bine, Pavelescu a profitat de moment pentru a explica motivele care au stat în spatele deciziei ţărăniştilor de a se alătura social-democraţilor în această luptă electorală pentru Parlamentul European. Principalul aspect subliniat a fost prezenţa preotului Cristian Terheş pe lista PSD la Alegerile Europarlamentare, însă Pavelescu a vorbit şi despre o situaţie extrem de problematică în România zilelor noastre, când preşedintele Klaus Iohannis şi anumite partide de opoziţie (PNL, Alianţa USR PLUS şi Pro România) ar fi indus o stare de teroare prin intermediul “statului paralel”: a procurorilor, judecătorilor şi serviciile secrete. Ţărănistul a vorbit despre “fascizarea României” şi necesitatea reinstaurării democraţiei în ţara noastră, alături de PSD şi ALDE.

“Protocolul are şi un scop practic pentru noi, electoral, dar motivaţia acestei apropieri între cele două partide care păreau ireconciliabile este mai amplă. Aşa cum ştiţi, PNŢCD-ul a fost de acord şi a susţinut mitingul împotriva abuzurilor făcut de PSD anul trecut, în vară. Iar abordarea noastră politică în ceea ce priveşte, ceea ce numim noi statul paralel, este asemănătoare cu cea a PSD şi ALDE. PNŢCD-ul, semnând acest protocol, nu face decât să pună în operă principiile partidului. Pentru că mi s-a reproşat - şi o să vin în întâmpinarea întrebărilor dumneavoastră, probabil -, că am încălcat linia partidului. Nici vorbă! Eu am pus în operă principiile partidului care au fost enunţate de Iuliu Maniu şi le repet aici în faţa dumneavoastră, pentru că sunt foarte simple: democraţie desăvârşită, morală creştină, patriotism luminat şi dreptate socială. PNŢCD-ul nu putea accepta o structură parastatală, ocultă, coordonată de preşedintele României în ascuns, în secret, cu serviciile secrete, care controlează întreaga societate şi întreaga clasă politică. Cu cătuşele pe masă! PNŢCD-ul nu înţelege democraţia aşa. Nu a înţeles-o niciodată! PNŢCD-ul nu putea accepta dosare fabricate de procurori şi judecate de judecători şantajaţi. Numai cine este de rea-credinţă poate să nege că am avut şi avem încă în România o structură parastatală, care a capturat statul, societatea şi care a şi reuşit în bună măsură să controleze Parlamentul şi Guvernul”, a declarat Pavelescu.

Liderul PNŢCD-ist a dorit să sublinieze că rolul preşedintelui României, potrivit Constituţiei, este de a media relaţiile dintre instituţiile statului şi stat, precum şi dintre societate şi stat, lucru pe care din punctul său de vedere Iohannis nu îl face, ci din contră acesta ar instiga la violenţă şi ar încerca să şantajeze politicieni prin dosare prefabricate. Pavelescu a afirmat că s-a ajuns la un discurs fascist din partea partidelor de opoziţie precum PNL, USR şi Pro România.

“Ce înseamnă acest discurs fascist? «Cei care nu sunt cu noi, sunt hoţi şi trebuie băgaţi la puşcărie!» Cine bagă oamenii la puşcărie? Îi bagă Ludovic Orban şi Rareş Bogdan? Îi bagă Klaus Iohannis într-o democraţie? Cei care nu îi votează pe ei trebuie să meargă la puşcărie? Încurajând mişcări de tip insurgent pe străzi ani şi ani de zile?! Singura faptă politică a lui Klaus Iohannis în patru ani şi jumătate a fost dosarul lui Liviu Dragnea. Atât! Ce a făcut în calitate de preşedinte în ceea ce priveşte politica externă? Absolut nimic! Păi nici această obligaţie constituţională nu i se potriveşte lui Klaus Iohannis? Şi trebuie să trecem peste aceste chestiuni care înseamnă exerciţiul unor atribuţii ale statului. Au fascizat ţara! Au adus în prim-plan violenţa în locul votului oamenilor”, a continuat sursa citată.

Acesta a mai anunţat şi că PNŢCD-iştii vor boicota referendumul iniţiat de preşedinte.

 

PSD şi PNŢCD se susţin şi la Brăila în ciuda divergenţelor din trecut

 

Liderul PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, a dorit să precizeze că nu are de gând să retragă niciuna din criticile pe care le-a făcut la nivelul PSD-iştilor de-a lungul vremii. Chiar şi aşa, acesta a adăugat că a trebuit să se supună deciziei luată de majoritatea din PNŢCD, de a se reorienta spre zona de stânga a eşichierului politic.

“Eu am înţeles. Critica a fost şi de o parte şi de alta. Nici pe mine, la momentul respectiv nu m-a mângâiat nimeni. Eu am fost dur sau aspru. Poate nu în aceeaşi măsură cum au fost alţii cu mine. Dar mi-am păstrat demnitatea şi ei au considerat că e normal să îmi spună la respectivul moment ceea ce am spus. Eu am declarat tot timpul ceea ce am crezut şi am susţinut. Acum suntem într-o nouă fază pe care politica ne-a demonstrat-o de-a lungul timpului. (...) Nu am avut niciodată de împărţit ceva cu domnul senator, domnul preşedinte Rotaru. L-am criticat pe domnul preşedinte Chiriac, dacă am considerat, din opoziţie, că merită. Şi cred că n-a avut o reacţie. Domnul Dragomir, la fel. Nu înseamnă că trebuie să îmi retrag acum ce am spus, dat fiind faptul că la momentul respectiv ca şi lider judeţean al unui partid din opoziţie mi-am păstrat linia partidului. Ani de zile partidul a fost într-o opoziţie cu PSD-ul. Asta e”, a explicat Chiru, prezenţa sa la aceeaşi masă cu liderii social-democraţi.

La rândul său, liderul PSD a explicat că protocolul dintre cele trei partide vizează susţinerea la Alegerile Europarlamentare, precum şi a programelor prezentate, însă nu are vreun termen de valabilitate. Rotaru a vorbit şi despre campania electorală şi faptul că PSD-iştii au încercat să meargă din casă în casă la nivelul fiecărei localităţi din judeţ şi să “joace” cât mai corect, fără atacuri la persoană. Acesta a profitat de ocazie pentru a-i invita pe simpatizanţii PSD la urne duminică, dar şi pe brăileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro