Mergi la conţinutul principal

PSD Diaspora condamnă gestul chirurgului care a refuzat să facă transplantul de inimă marinarului român

Biroul de presă al PSD Diaspora a emis un comunicat prin care ia atitudine faţă de decizia chirurgului italian care a refuzat să efectueze un transplant de inimă unui pacient român, marinar în peninsulă.
"Ca urmare a evenimentelor relatate de presa italiana ( Il Gazzettino) conform cărora un chirurg italian a refuzat să-i facă un transplant de inimă unui român, doresc să solicit pe această cale autoritaţilor italiene să ia măsurile necesare împotriva acestui act grav de discriminare. "Este consternant modul în care a fost tratat acest pacient român, de către medicul italian şi modul în care i-au fost încălcate drepturile fundamentale, fapt ce contravine legii şi trebuie pedepsit ca atare!" a declarat deputatul Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora
Un pacient roman, care lucra ca şi marinar in peninsulă, era ţinut in viaţă cu o inimă artificială mecanică, după ce avusese un infarct ce putea fi vindecat doar printr-un transplant. Pentru a se ocupa de caz, a fost chemat un cardiochirurg din Padova, care la aflarea veştii că pacientul este român, a refuzat să facă transplantul, încercând să-l expedieze în România.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu