Mergi la conţinutul principal

PSD cere Guvernului Orban să majoreze pensiile cu 40% de la 1 septembrie

• “Guvernul PNL spune că nu sunt bani pentru alocaţiile copiilor şi pentru pensii, dar se pare că sunt bani suficienţi pentru tunurile trase de liberali şi clientele lor politică”, declară Ion Rotaru, senator PSD Brăila, într-un comunicat de presă trimis redacţiei noastre

 

PSD cere Guvernului Orban să majoreze pensiile cu 40% de la 1 septembrie, exact aşa cum prevedea legea. Potrivit unui comunicat remis redacţiei noastre, Ion Rotaru, senator şi preşedinte al PSD Brăila, susţine că PSD a iniţiat o petiţie care a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din întreaga ţară, petiţie prin care cer o creştere cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie şi nu cu 14%, aşa  cum spune ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

“Este inadmisibil să ajungem să rugăm Guvernul, să somăm Guvernul, să iniţiem petiţii, să ameninţăm Guvernul că vom recurge la o sancţiune precum Moţiunea de cenzură, doar pentru a-l determina să respecte legile! Pandemia de coronavirus a devenit pretextul universal valabil pentru Guvernul PNL pentru a refuza să pună în aplicare legi aprobate de Parlament şi promulgate de preşedintele României, fiindcă, nu-i aşa, «nu sunt bani». Guvernul PNL spune că nu sunt bani pentru alocaţiile copiilor şi pentru pensii, dar se pare că sunt bani suficienţi pentru tunurile trase de liberali şi clientela  lor politică”, a transmis Ion Rotaru prin comunicatul de presă.

De asemenea, senatorul brăilean spune că recentul raport al Curţii de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgenţă vorbeşte, printre altele, despre un prejudiciu de aproape 700 de milioane lei, despre peste 800 de cazuri de abateri, nereguli, erori şi ilegalităţi, despre achiziţia de măşti de protecţie la preţuri de 100 de ori mai mari şi achiziţii de combinezoane şi alte materiale sanitare la preţuri de până la 10 ori mai mari. “Pentru toate acestea s-au găsit bani!”, susţine Rotaru.

Parlamentarul întreabă Guvernul PNL de ce nu sunt bani pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie când, în luna ianuarie 2020, premierul Ludovic Orban declara că sunt prevăzute în buget sumele necesare pentru această măsură, iar la rectificarea bugetară s-au menţinut fondurile prevăzute pentru majorarea pensiilor.

“Lideri ai PNL au acuzat sistematic PSD că «induce panica» şi «vrea să sperie pensionarii», atunci când social-democraţii au avertizat că Guvernul Orban nu va majora pensiile cu 40%. Acum se dovedeşte cine a avut dreptate şi cine a minţit. PSD consideră că pensionarii nu trebuie să suporte costul hoţiilor, tunurilor financiare, plăţilor clientelare care sleiesc bugetul statului şi al evaziunii fiscale întreţinute şi încurajate de guvernul Orban, în cele 9 luni de când a venit la Putere”, mai spune senatorul Ion Rotaru.

PSD a anunţat duminică seara că va sancţiona prin Moţiune de cenzură Guvernul Orban pentru modul dezastruos şi iresponsabil în care a condus ţara, iar moţiunea de cenzură a fost depusă oficial luni. “Dacă aceasta va fi dezbătută şi adoptată rapid - până la 1 septembrie - şi Guvernul Orban o să cadă, legea pensiilor va rămâne în vigoare în actuala formă, iar pensiile se vor majora cu 40% de la 1 septembrie”, conchide Rotaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro