Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD Braila nu a fost implicat in protestele pensionarilor de la Galati

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, califica drept aberante afirmatiile facute de curind de un deputat PNL, care a declarat ca o parte din pensionarii care au incercat sa ia cu asalt luna trecuta sediul Prefecturii Galati ar fi fost de fapt social-democrati braileni, adusi cu autobuzele la Galati, din judetul vecin. In legatura cu acest lucru, liderul PSD Braila ne-a precizat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva si ca nu isi poate inchipui cum un om care se presupune ca detine o bruma de inteligenta poate face astfel de afirmatii: "E total aberant ce spune acest domn. Eu nu inteleg cum poate face astfel de afirmatii, fara sa fie macar bazate pe ceva acolo. PSD Braila nu a fost implicat in nici un fel in ce s-a intimplat la Galati". Precizam ca, vineri, 10 martie, deputatul PNL Emil Strunga a declarat ca pensionarii care au protestat in strada la Galati, fiind nemultumiti de conditiile de trai, au fost manipulati de PSD. Acesta a sustinut ca PSD s-a implicat mai ales in prima manifestatie a pensionarilor, care s-a desfasurat in 24 februarie, la care au participat in jur de 500 de persoane. "Din informatiile confidentiale pe care le am, la prima intilnire au mai fost adusi cu autobuze niste pensionari, niste membri de partid mai degraba, de-ai PSD de la Braila care, dupa ce s-a terminat manifestatia, intrebau ca ei ce fac, unde sint autobuzele. Probabil ca i-au adus, dar au uitat sa-i si duca acasa, ceea ce ma face sa cred ca aceasta chestiune de la Galati a avut si o componenta politica. Nu este prima data cind PSD Galati face astfel de chestii", a afirmat Strunga. Deputatul PNL a sustinut, de asemenea, ca o parte a materialelor difuzate de televiziuni cu altercatiile dintre pensionari si jandarmi erau din arhiva. "Banuiesc ca erau niste imagini mai vechi sau poate imagini de la ce a fost aici, cu niste semne de violenta iesite din comun. In general, persoanele in virsta dau dovada de echilibru", a spus Strunga. In replica, senatorul PSD Adriana Ticau a declarat ca nu a fost vorba despre nici un fel de implicare politica a social-democratilor, oamenii iesind in strada doar pentru ca au ajuns la limita rabdarii.
In 6 martie, peste o mie de pensionari au protestat in strada, in fata Prefecturii Galati, timp de peste trei ore, nemultumiti de nivelul mic al pensiilor si de conditiile proaste de trai, acestia incercind sa forteze cordonul fortelor de ordine si sa intre in cladire. Pentru aproximativ o ora, fortele de ordine mobilizate la sediul Prefecturii Galati au reusit sa ii stapineasca pe protestatari, dar in momentul in care o delegatie a pensionarilor a intrat in Prefectura, cu intentia de a discuta cu prefectul Mihai Capra, citeva zeci de pensionari au fortat cordonul format de fortele de ordine, cerind sa mearga si ei la prefect. Dupa o scurta busculada, citeva sute de protestatari au rupt barajul jandarmilor, fiind opriti insa la intrarea in Prefectura. Mitingul la care au participat aproximativ o mie de pensionari din Galati s-a incheiat la orele amiezii, dupa ce protestatarii au primit promisiuni de la prefectul judetului ca ii va ajuta sa mearga la Bucuresti, la negocieri privind majorarea pensiilor.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii