Mergi la conţinutul principal

PSD Brăila, prima organizație din țară analizată de Viorica Dăncilă

* premierul Viorica Dăncilă a venit, vineri, la Brăila în calitate de președinte al PSD pentru a discuta cu membrii, în cadrul unui turneu național ce are ca temă analiza alegerilor europarlamentare și pregătirea pentru următoarele scrutinuri * la CEx au participat și președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, dar și secretarul general Mihai Fifor * liderii de la Centru s-au arătat mulțumiți de deschiderea social-democraților brăileni și au punctat, printre altele, că scorul obținut de organizație la alegerile europarlamentare a fost totuși peste media pe țară

 

 

Întâlnire de gradul zero pentru PSD-iștii brăileni. Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, vineri, orașul nostru pentru a participa la un Comitet Executiv Județean în care s-a analizat rezultatul Alegerilor Europarlamentare, dar s-a conturat și strategia pentru scrutinurile ce vor urma. Este vorba despre primul popas dintr-un turneu național pe care Dăncilă îl are în plan, alături de președintele executiv PSD Eugen Teodorovici și secretarul general Mihai Fifor. Interesant de precizat este că la întâlnirea social-democraților, găzduită de Regal Ballroom Events (fostul Club Progresul) reprezentanților mass-media nu li s-a permis accesul înăuntru, iar discuțiile s-au desfășurat în spatele ușilor închise, la propriu. Ulterior a urmat o conferință de presă în care Viorica Dăncilă și ceilalți lideri ai PSD au prezentat motivele vizitei și planurile pe care le au pentru viitor. Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a afirmat că a fost o întâlnire benefică atât pentru conducerea partidului, cât și pentru membrii organizației județene, în care s-au ridicat foarte multe probleme și s-au oferit răspunsuri.

La râdul său, președintele social-democraților, Viorica Dăncilă a anunțat că vrea să facă o evaluare a fiecărei organizații județene din punct de vedere politic, astfel că după Brăila următoarele două vizate au fost cea din Galați și mai apoi Tulcea.

“Vrem să avem discuții, dialog cu reprezentanții Comitetului Executiv din fiecare județ. Vrem să ascultăm părerea membrilor de partid. Pentru că așa cum am subliniat la Congres, vrem ca deciziile pe care le luăm să pornească de jos în sus, să nu mai venim cu decizii în care să nu se regăsească membrii de partid. Și astăzi la Brăila am avut un dialog foarte bun. Au vorbit foarte mulți membri de partid. Au ridicat probleme, atât din punct de vedere guvernamental, dar și din punct de vedere politic. Am analizat împreună rezultatele Alegerilor Europarlamentare și, bineînțeles, ceea ce este foarte important, am stabilit împreună pașii următori, având în vedere că avem trei rânduri de alegeri: alegeri prezidețiale, alegeri locale și alegeri parlamentare. A fost un dialog constructiv, au fost și lucruri care au mers în sensul aprecierii unor rezultate, aprecierii unor decizii luate la nivel guvernamental, dar și la nivel politic. Au fost și lucruri pe care membrii de partid le-au ridicat pentru a fi rezolvate de către reprezentanți ai guvernului sau probleme care trebuiesc rezolvate din punct de vedere politic. Considerăm că dialogul pe care l-am avut astăzi poate conduce la concluzii foarte bune pentru PSD și așa cum am menționat, este foarte important să îi ascultăm pe membrii noștri, fiindcă acest dialog, din păcate, nu a existat de foarte mult timp”, a declarat Dăncilă, cu precizarea că membrii de partid îi cer revenirea la discursul din 2016.

Tot cu această ocazie, premierul a anunțat la Brăila că va începe și evaluarea miniștrilor din Guvernul său, pentru a vedea unde se impun remanieri. Dăncilă a dorit să sublinieze că indiferent de informațiile apărute în spațiul public, remanierile nu vizează o persoană sau alta și că nu s-a discutat despre vreun ministru anume deocamdată.

 

«Scorul obținut de Brăila a fost peste media națională»

 

Viorica Dăncilă nu s-a arătat prea supărată pe membrii organizației PSD Brăila pentru scorul obținut la Alegerile Europarlamentare, chiar dacă acesta a fost mai mic decât de obicei, iar la Municipiu, în premieră, a fost mai mic decât cel obținut de partidul lui Victor Ponta Pro România. Chiar și așa, liderul PSD a punctat că la viitoarele alegeri își dorește ca organizația să se implice mai mult.

“Scorul obținut de Brăila a fost peste media națională. Dar, bineînțeles că am vorbit cu membrii organizației, cu conducerea organizației, cu domnul președinte Rotaru. Acest scor trebuie să fie unul mult mai mare la Alegerile Prezidențiale pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim. Au fost și lucruri care au fost criticate, legate de modul de comunicare, legate de programul de campanie, dar nu la nivel județean, la nivel național, de mesajele pe care le dăm. Acestea trebuie să fie direcționate către tineri, către cei care lucrează în multinaționale. Pe anumite sectoare nu am comunicat așa cum trebuia. Poate ne-am îndepărtat de agenda cetățenilor și a mers comunicarea doar pe o singură direcție. Acest lucru a făcut ca cetățenii să nu se mai regăsească în mesajele noastre”, a afirmat Dăncilă, cu precizarea că și-a notat tot ce au avut să îi transmită membrii de partid și că va ține cont de dorințele acestora.

La rândul său, președintele executiv Eugen Teodorovici s-a arătat încântat de deschiderea de care au dat dovadă membrii PSD Brăila, apreciind că s-a transmis un “suflu de încredere” de ambele părți.

După conferința de presă câteva dintre membrele organizației social-democraților brăileni au dorit să se fotografieze alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro