Mergi la conţinutul principal

PSD Brăila critică decizia Guvernului de a nu majora salariile profesorilor de la 1 septembrie

• senatorul Ion Rotaru afirmă că pandemia de coronavirus nu reprezintă o explicaţie credibilă pentru refuzul Guvernului PNL de a majora, conform legilor în vigoare, alocaţiile, pensiile şi salariile profesorilor • “Aici nu este vorba despre faptul că nu sunt suficienţi bani în buget; aici este vorba că după tunurile pe care le dau Orban şi ai lui folosind banii publici nu mai rămân suficienţi bani în buget pentru copii, pensionari, profesori”, susţine preşedintele PSD Brăila

 

Decizia Guvernului PNL de a nu mai majora salariile profesorilor de la 1 septembrie şi amânarea acestei măsuri pentru anul viitor este criticată de senatorul brăilean Ion Rotaru. Preşedintele organizaţiei PSD Brăila susţine că Guvernul Orban-Iohannis urmează tradiţia nefericită a înaintaşilor, călcând pe urmele tandemului de tristă amintire Boc-Băsescu.

“Guvernul PNL ciunteşte, amână sau anulează acordarea unor drepturilor prevăzute de diverse legi în vigoare - şi face asta fără nicio ruşine. Guvernul Orban taie din alocaţii, atunci când în loc să le dubleze, le majorează cu doar 20%; Guvernul taie din pensii, atunci când în loc să le majoreze cu 40%, oferă o majorare de numai 14%. În plus, înainte de începerea noului an şcolar, într-o perioadă marcată oricum de incertitudine în privinţa modului în care se vor desfăşura cursurile, profesorii au primit o veste proastă: salariile lor nu mai cresc de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea, ci se amână această majorare cu un an”, a transmis senatorul Ion Rotaru, printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Acesta mai spune că preşedintele Sindicatului Învăţământului Brăilean „Corneliu Gheorghe Caranica”, Valeriu Partene, i-a transmis un document oficial prin care îi solicită să facă toate demersurile necesare pentru dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 adoptată de Guvern. Dascălii cer să fie eliminată din text prevederea referitoare la amânarea majorării salariilor de bază ale personalului didactic pentru data de 1 septembrie 2021.

“Domnul Partene afirmă că în cazul în care nu se aplica legea şi nu se majorează salariile profesorilor de la 1 septembrie 2020, «apare un mare semn de întrebare privind implementarea oricărui scenariu pentru începerea anului şcolar». Din punctul de vedere al sindicaliştilor din domeniu, «prin această decizie de amânare a creşterilor salariale, Guvernul îşi arată incapacitatea de a gestiona începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă maximă şi încearcă să creeze un conflict la nivelul sistemului, pentru a avea vinovaţi de serviciu, respectiv cadrele didactice, care ar trebui să intre de la 14 septembrie la clase, cu şanse foarte mari de a contacta noul virus». Avem nevoie de o tensionare a situaţiei în sistemul de învăţământ în condiţiile actuale, în care şi aşa există o stare de confuzie şi nesiguranţă cu privire la începerea cursurilor în noul an şcolar? Avem nevoie de decizii guvernamentale care să facă liderii sindicali din învăţământ să pună sub semnul întrebării începerea noului an şcolar?”, mai transmite Rotaru.

Senatorul PSD Brăila susţine că majorarea salariilor profesorilor începând cu 1 septembrie 2020 este un drept prevăzut de lege, iar legea trebuie respectată. Mai mult, acesta afirmă că pandemia de coronavirus nu reprezintă o explicaţie credibilă pentru refuzul Guvernului PNL de a majora conform legilor în vigoare alocaţiile, pensiile şi salariile profesorilor, atât timp cât informaţiile apărute în presă şi cele din raportul Curţii de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgenţă, arată clar iresponsabilitatea cu care guvernanţii folosesc banii publici, risipa şi hoţia la care se pretează guvernarea PNL.

“Aici nu este vorba despre faptul că nu sunt suficienţi bani în buget; aici este vorba că după tunurile pe care le dau Orban şi ai lui folosind banii publici nu mai rămân suficienţi bani în buget pentru copii, pensionari, profesori”, susţine Rotaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro