PSD are soluția. Prețul maxim de 1,3 lei KW/h pe piața de energie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

PSD are soluția. Prețul maxim de 1,3 lei KW/h pe piața de energie

• președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a transmis un comunicat de presă pentru a face publică soluția pentru a reduce prețurile la energie, identificată de partidul din care face parte • acesta a subliniat că, în ciuda faptului că PSD nu deține portofoliul Energiei, s-a implicat activ pentru rezolvarea acestei dileme în cadrul Coaliției • potrivit lui Rotaru, se impune un preț maxim de 1,3 lei/KWh, care pune capăt speculei și sunt stipulate prețuri mai mici pentru clienții care se încadrează în anumite praguri de consum, ceea ce va încuraja economisirea • aceste decizii politice ar trebui transpuse într-un proiect de OUG, ce va fi inițiat de Ministerul Energiei, au mai anunțat social-democrații, deciși să nu accepte modificări din partea partenerilor

 

Social-democrații susțin că au identificat soluția pentru reglementarea pieței energiei în România. Șeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că, în ciuda faptului că nu dețin portofoliul Energiei, membrii PSD s-au implicat activ la găsirea unei rezolvări a acestei dileme în cadrul Coaliției de Guvernare, în încercarea de a reduce prețurile la energie.

Rotaru a precizat că PSD și-a atins cele trei obiective politice pe care și le-a propus în ceea ce privește reglementarea pieței de energie: protejarea consumatorilor casnici, salvarea economiei naționale, oprirea inflației. Acesta a insistat să facă mențiunea că peste 70% din inflația din țară a fost determinată de prețurile la energie.

Pentru ca soluția social-democraților să funcționeze, aceștia consideră că se impune un preț maxim de 1,3 lei/KWh, care ar pune capăt speculei din piața de energie. Aceasta deoarece prețurile ajunseseră până la 12 lei/KWh, după cum subliniază senatorul brăilean. Totodată, în propunerea făcută de PSD-iști, sunt stipulate prețuri mai mici pentru clienții care se încadrează în anumite praguri de consum, ”stimulându-se astfel economisirea”, după cum a mai precizat președintele PSD Brăila.

Totodată, sursa citată a dorit să adauge și că soluția găsită ar permite utilizarea de fonduri europene în valoare de 2,2 miliarde de euro pentru combaterea sărăciei energetice.

 

PSD-iștii bat cu pumnul în masă și spun că nu vor accepta modificări

Ion Rotaru a precizat că măsurile ce au fost agreate în Coaliție vizează următoarele aspecte: consumatorii casnici cu un consum până în 100 KWh/lună ar urma să plătească 0,68 lei/KWh; cei cu un consum până în 255 KWh/lună vor plăti 0,8 lei/KWh; consumatorii casnici care ajung la 300 KWh/lună vor plăti primii 255 KWh cu 0,8 lei/KWh, iar diferența cu 1,3 lei KWh/lună; de asemenea, cei cu un consum de peste 300 KWh/lună ar urma să plătească 1,3 lei/KWh. Totodată, IMM-urile, școlile, unitățile sanitare, lăcașele de cult, instituțiile publice, producătorii de medicamente ar trebui să plătească 1 leu/KWh. Agenții economici ar trebui să achite 1,3 lei/KWh. De asemenea, potrivit variantei PSD, 80% din producția de energie din România va fi supusă prețului plafonat de 1,3 lei/KWh, iar 20% va fi lăsată pentru libera negociere pe piața bursieră.

”Aceste decizii politice vor trebui transpuse într-un proiect de OUG, ce va fi inițiat de Ministerul Energiei. Formulele de reglementare propuse de PSD au fost discutate și agreate cu marii operatori din piața de energie. Orice alte propuneri legislative sau de OUG care nu corespund acestor decizii nu vor avea susținerea noastră politică, a conchis senatorul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro