Mergi la conţinutul principal

PSD acuză: Brăila- Galați nu primește niciun euro prin PNRR-ul Guvernului Cîțu

* organizația județeană a PSD Brăila a emis, ieri, un comunicat de presă în care acuză că prim-ministrul Florin Cîțu se folosește de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a-și asigura șefia partidului * social-democrații avertizează că măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul actual anunță reîntoarcerea la austeritatea impusă de FMI * totodată, aceștia solicită finanțare prin PNRR și pentru proiectele transmise de județul Brăila

 

PSD-iștii brăileni acuză că premierul Florin Cîțu folosește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în scop personal. În cadrul unui comunicat de presă emis, ieri, de organizația județeană a PSD Brăila, social-democrații subliniază că motivul pentru care liberalii nu au vrut să discute PNRR în Parlament este acela că banii primiți de la UE urmează a fi folosiți de Cîțu pentru a-și asigura șefia partidului ”prin cumpărarea foștilor baroni PDL și a actualilor baroni PNL”. Motiv pentru care, susțin PSD-iștii, localitățile din România fără miză pentru congresul PNL au fost ignorate de Guvern, banii fiind alocați în mod discreționar pe criterii politice.

”Zone întregi din România sunt condamnate la subdezvoltare. În timp ce pentru metroul din Cluj se alocă 1 miliard de euro, regiunea Brăila - Galați nu a primit niciun euro din PNRR. La fel proiectele depuse de unii dintre cei mai competenți președinți de CJ din România au fost respinse pe criterii politice și nu au primit niciun ban. Guvernarea antinațională a PNL deschide din nou ușa pentru FMI, care în evaluarea de țară a României anunță deja măsuri dure de strângere a curelei. Ca o stranie coincidență «recomandările» propuse de FMI se suprapun cu programul de austeritate asumat de Cîțu în fața Comisiei Europene pentru a împrumuta 15 miliarde de euro prin PNRR. Ne vom întoarce la austeritatea de pe vremea tandemului Boc - Băsescu”, se precizează în comunicatul PSD Brăila.

 

România se pregătește de austeritate, avertizează PSD-iștii

Social-democrații brăileni au ținut să sublinieze o serie de solicitări venite din partea FMI, față de care actuala guvernare nu a avut nimic de obiectat.  

”FMI cere lărgirea bazei de impozitare. Guvernul Cîțu și-a asumat în PNRR creșterea taxelor și creșterea impozitului pe proprietate. FMI cere temperarea creșterii salariilor și pensiilor din sectorul public. Guvernul a înghețat deja orice creștere salarială și de pensii și s-a angajat prin PNRR să mențină această înghețare. Aceasta se traduce într-o scădere a veniturilor și a puterii de cumpărare date fiind scumpirile uriașe mai ales la combustibili, utilități și alimente de bază, care au avut loc și care urmează (majorări cu 10% la energie electrică, 20% la gaze). FMI cere flexibilitatea cursului valutar. Dată fiind creșterea prețurilor și deficitul comercial uriaș (record de 2,25 miliarde de euro în primul trimestru al anului), flexibilitatea cerută de FMI înseamnă devalorizarea monedei naționale, care deja tinde să atingă 5 lei pentru un euro”, mai precizează PSD-iștii.

În cadrul aceluiași comunicat, social-democrații anunță că nu vor susține actuala formă a PNRR și că vor face demersuri la Comisia Europeană astfel încât Planul să nu fie transformat într-o afacere de partid.

”Iată de ce se impune cu necesitate ca proiectele zonei Brăila - Galați să fie incluse în programul de finanțare (Brăila are 8 proiecte în valoare de 80 milioane de euro), iar Guvernul PNL să dea dovadă de echilibru și profesionalism și fondurile să se acorde pe măsura importanței proiectelor, nu pe criteriul culorii politice”, conchid aceștia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro