Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PS Casian sustine ca Patriarhia nu i-a interzis sa se prezinte la CNSAS

Episcopul Dunarii de Jos, PS Casian, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca nu exista un document al conducerii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) care sa interzica preotilor sa se prezinte la CNSAS, apreciind informatia drept "o speculatie". Episcopul Dunarii de Jos a negat si informatia potrivit careia ar fi intentionat sa vina la audieri la CNSAS, insa prin aceasta circulara i s-ar fi interzis, adaugind ca va lua o decizie in acest sens la momentul potrivit.
Declaratiile Episcopului au venit dupa ce un membru al CNSAS a declarat ca Patriarhia ar vi emis o circulara prin care le interzice prelatilor sa raspunda invitatiilor de a se prezenta la CNSAS.
"Exista informatii ca actuala conducere a Bisericii a interzis preotilor, printr-o circulara trimisa in tara, sa se prezinte la CNSAS. Se pare ca Episcopul Casian al Dunarii de Jos ar fi intentionat sa vina la audieri, insa prin aceasta circulara i s-a interzis", a declarat un membru al Colegiului pentru MEDIAFAX, dupa sedinta de marti.
Patriarhia Romana sustine ca nu exista un document al conducerii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) care sa interzica preotilor sa se prezinte la CNSAS, iar declaratia in acest sens a unor surse din cadrul acestei institutii dovedeste lipsa ei de credibilitate.
"Afirmatia potrivit careia conducerea BOR ar fi interzis clericilor invitati la CNSAS sa se prezinte la audieri este o minciuna sfruntata. Ramine la latitudinea fiecarui cleric ce face cind primeste o invitatie de la CNSAS", a declarat, marti, purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica.
Reamintim faptul ca potrivit unor surse din CNSAS, PS Casian Craciun al Dunarii de Jos ar fi participat la misiuni in strainatate in sprijinul DIE si ar fi avut, de-a lungul timpului, trei nume conspirative: "Crin", "Casius" si "Casio". El declara, la mijlocul lunii septembrie, ca nu are cunostinta de existenta unui dosar de colaborator al Securitatii pe numele sau, precizind ca un astfel de document aflat la CNSAS ar contine "documente fabricate de regimul comunist".
"Ierarhul Dunarii de Jos nu are cunostinta de existenta unui astfel de material si, ca daca acesta exista, el nu poate contine decit documente fabricate de regimul comunist si nicidecum documente olografe sau angajamente scrise fata de fosta Securitate", preciza Biroul de presa al Episcopiei, in legatura cu recentele informatii aparute in presa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii