Mergi la conţinutul principal

Proxenetul Şaim ar fi vrut arest la domiciliu

prima instanţă a prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpaţii Şaim Cezar Marian şi Balaşca Alexandru, însă aceştia au formulat contestaţie şi au sperat că scapă • recent, Curtea de Apel Galaţi a respins cererile formulate • în faţa judecătorilor, traficanţii au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu

 

Traficanţii de minore Şaim şi Balaşca au sperat, în zadar, că vor scăpa din spatele gratiilor. Cei doi au cerut să fie mutaţi în arest la domiciliu, numai că instanţa le-a cam dat veşti proaste. Rămân la arest.

Prima instanţă, respectiv Tribunalul Galaţi, a prelungit măsura arestului preventiv, faţă de inculpaţii Şaim Cezar Marian şi Balaşca Alexandru, însă aceştia au formulat contestaţie şi au sperat că scapă. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi şi aici s-a luat recent decizia finală. Au fost respinse, ca nefondate, contestaţiile formulate de cei doi inculpaţi împotriva soluţiei Tribunalului Galaţi de la sfârşitul lunii ianuarie.

Judecătorii primei instanţe au constatat ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Şaim Cezar Marian şi Balaşca Alexandru, măsură pe care a menţinut-o faţă de ambii inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. “Respinge cererile formulate de inculpaţi prin care solicită înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, ca fiind nefondate”, au decis magistraţii.

Proxeneţii Şaim şi Balaşca au ajuns la arest în toamna anului trecut, în urma intervenţiei procurorilor DIICOT şi poliţiştilor. La data de 13 noiembrie, procurorii  DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Şaim Cezar Marian zis “Botu”, de 27 de ani, şi Balaşca Alexandru zis „Ducu” de 26 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism. Anchetatorii au stabilit că, din luna mai 2017 şi până la momentul destructurării reţelei, cei doi inculpaţi au recrutat, transportat şi adăpostit 4 victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care, prin constrângere şi chiar răpire în cazul uneia dintre ele, prin inducere în eroare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei. “Metoda de recrutare utilizată în speţă a fost «loverboy», metodă care constă în abordarea tinerelor minore de către traficanţi, iniţierea şi dezvoltarea unor relaţii afective care au ca principal scop determinarea unei dependenţe sentimentale a victimelor în raport de traficant”, au precizat procurorii DIICOT.

Activitatea infracţională a traficanţilor Şaim şi Balaşca s-a desfăşurat «la stradă» pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier, sumele de bani obţinute în această modalitate fiind însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi familiile acestora.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro