Mergi la conţinutul principal

Proxenetul «Şoricel» a cerut voie instanţei să se întâlnească cu două prostituate

Interlopul Cornel Amza, zis «Şoricel», cercetat într-un dosar de proxenetism aflat pe rolul Judecătoriei Brăila, ar vrea să intre, din nou, în legătură cu tinerele care au practicat prostituţia pentru el şi i-au adus bani. Inculpatul Cornel Amza a cerut la instanţă să i se dea voie să comunice cu martorele Corina-Veronica Amza şi Vasilica Andrei. Judecătorii au respins cererea interlopului «Şoricel», apropiat al grupării din Vărsătura. Potrivit anchetatorilor, Corina şi Vasilica au practicat "cea mai veche meserie din lume" pentru Cornel Amza. Au scapat însă de acuzaţii pentru că prostituţia nu mai este infracţiune, după noul Cod Penal. "Respinge cererea inculpatului Amza Cornel, de încetare a obligaţiei de a nu se apropia şi de a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu martorii Amza Corina-Veronica şi Andrei Vasilica sau de membrii familiei acestora. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Amza Cornel", este soluţia dată recent de Judecătoria Brăila.
Proxenetul a mai făcut o încercare şi a contestat măsura primei instanţe, însă nici la Tribunalul Brăila nu a obţinut câştig de cauză. Pe 1 octombrie s-a dat sentinţa definitivă: respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Amza Cornel.
După ce a scăpat de arestul preventiv şi la domiciliu, interlopul Cornel Amza rămâne în continuare sub control judiciar. În iunie, instanţa a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru "Şoricel". Judecata în dosarul de proxenetism va fi reluată pe 19 octombrie.
Cornel Amza a ajuns în spatele gratiilor la începutul lunii martie, pentru proxenetism. Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa interlopului, în dimineaţa zilei de 5 martie şi l-au luat pe sus. Pe numele lui a fost emis atunci mandat de arestare. Poliţiştii au stabilit că în perioada 2012-2014, "Şoricel" ar fi înlesnit practicarea prostituţiei a trei tinere din municipiul Brăila, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, în Spania şi Elveţia, obţinând importante sume de bani, estimate la valoarea de 300.000 lei, din care 30.000 lei au fost ridicaţi în vederea cercetărilor.  Membru al grupării "Caţali" din Vărsătura, "Şoricel" mai este judecat într-un alt dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT), pentru trafic de carne vie în Spania, alături de liderul grupării, Romică "Caţali".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro