• recent, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura preventivă faţă de inculpaţii acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de proxenetism, trafic de persoane şi şantaj • dosarul în care 16 persoane, în frunte cu Mihai Tudorache - finul lui Marian Buricea, au fost trimise în judecată pentru proxenetism şi şantaj este pe rolul Tribunalului Brăila
Acuzaţi de proxenetism, trafic de persoane şi şantaj, membrii grupării Buricea nu au reuşit să scape de controlul judiciar. Recent, Tribunalul Brăila a prelungit măsura preventivă faţă de inculpaţi, ei având anumite obligaţii impuse.
Judecătorii au menţinut controlul judiciar faţă de inculpaţii Tudorache Mihai, Stoinescu Robert Florentin, Moldoveanu Marius Alin, Moldoveanu Ştefăniţă Cristian, Sava Valentin, Vlad Cosmin Dumitrel, Streche Erol Cosmin, Bogdan Laurenţiu Cătălin, Bogdan Costel Cristian, Salveţ Ramona Constanţa, Tudorache Mihaela, Antohi Mădălin şi Matei Valentin, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani, şantaj şi complicitate la comiterea acestor fapte penale. Inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii pe durata măsurii, în cazul nerespectării acestora riscând să fie trimişi în arest. Aceştia nu au voie să depăşească limită teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. Inculpaţii au contestat măsura dispusă de prima instanţă, însă la Curtea de Apel Galaţi nu li s-a dat câştig de cauză.
Gruparea infracţională specializată în proxenetism a fost destructurată în data de 25 octombrie 2017, când reprezentanţii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat un număr de 34 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în judeţele Galaţi şi Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe, Germania. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila, dar activitatea infracţională se consuma în state ale Uniunii Europene. Potrivit anchetatorilor, gruparea era coordonată de brăileanul Tudorache Mihai, protejat de naşul Marian Buricea. Proxeneţii s-au folosit de naivitatea mai multor tinere, care proveneau din familii sărace şi dezorganizate. Fetele erau trimise să îşi vândă trupul în Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia şi Spania. Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpaţi, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Brăila. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 14 decembrie. Până acum s-a dispus amânarea în proces, în scopul audierii martorilor.