Mergi la conţinutul principal

Proxeneţi “Loverboy” trimişi în judecată

membrii grupării destructurate de DIICOT în aprilie anul trecut, care au trimis fete “la produs” în Italia, după ce le-au racolat prin metoda “Loverboy”, au ajuns în faţa instanţei • inculpaţii Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa, Marin Dumitrel Sorin şi Marin Paula, care au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, îşi aşteaptă sentinţa

 

Gruparea de traficanţi de persoane formată dintr-o familie de gălăţeni, căreia i s-a alăturat şi brăileanca Pătraşcu Tincuţa, din localitatea Unirea, a fost trimisă în faţa instanţei. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi şi judecata este în curs. Reţeaua a fost destructurată de DIICOT în aprilie 2018. S-a stabilit că

membrii grupării au trimis fete “la produs” în Italia, după ce le-au racolat prin metoda “Loverboy”. Traficanţii au ajuns în spatele gratiilor, însă unii au reuşit între timp să se mute în arest la domiciliu, printre ei fiind chiar brăilenca Tincuţa.

În februarie 2019, magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererile Parchetului şi au menţinut starea de arest preventiv a inculpaţilor: Marin Dumitru, Marin Iulian şi Marin Dumitrel Sorin, pe o durată de 60 zile fiecare. S-a menţinut şi arestul la domiciliu faţă de inculpatele: Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa şi Marin Paula Petria, pe o durată de 60 zile fiecare. În urma contestaţiei, la Curtea de Apel Galaţi s-a admis solicitarea inculpatei Marin Ioana, fiind revocată măsura preventivă a arestului la domiciliu în cazul acesteia. Instanţa superioară a respins însă, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Marin Dumitru, Marin Iulian şi Marin Dumitrel-Sorin.

Afacerea proxeneţilor a fost dată peste cap la data de 23 aprilie 2018, când procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marin Dumitru, zis “Mitică”, de 41 de ani, Marin Iulian, în vârstă de 34 de ani, Marin Ioana, de 67 de ani, Marin Dumitrel Sorin, de 29 de ani, şi a brăilencei Pătraşcu Tincuţa, de 33 de ani. Toţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, situate pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă, necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2007, inculpaţii Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, cu exploatarea îndelungată a victimelor pe teritoriul Italiei, grup infracţional intrafamilial. Începând cu toamna anului 2013 a aderat la acesta şi inculpatul Marin Dumitrel-Sorin. S-a reţinut că, în perioada 2007 - 2018, la diferite intervale de timp, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare, utilizând metoda «Loverboy», prin răpire şi constrângere, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate, 3 victime minore şi 5 victime majore pe care ulterior le-au transportat, transferat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale, au stabilit procurorii DIICOT.

Procurorii arătau faptul că inculpaţii le-au luat şi le-au reţinut actele de identitate victimelor, punându-le în pericolul real de îmbolnăvire, atât “la stradă” cât şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei. Fără vreo jenă, proxeneţii şi-au însuşit banii obţinuţi din practicarea prostituţiei, suma ridicându-se la peste 300.000 euro.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate două autoturisme, bunuri achiziţionate din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane şi traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională, bijuterii şi suma de 4.500 euro. Cele cinci persoane reţinute de procurorii DIICOT au fost prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro