Mergi la conţinutul principal

Protopopiatul Brăila are un nou protoiereu

* este vorba de preotul Ștefan Constandache, de la Biserica "Sf. Proroc Ilie" * instalarea noului protoiereu al Brăilei s-a făcut pe 28 februarie, la Catedrala "Sfinții Apostoli", în prezența preoților parohi, de către ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos * în aceeași zi, a fost instalat un nou protoiereu și la Galați

 

Brăila are un nou protoiereu, în persoana preotului Ștefan Constandache, de la Biserica "Sfântul Proroc Ilie". Instalarea noului protopop s-a făcut în ultima zi a lunii februarie a.c. 

"În după-amiaza zilei de 28 februarie 2022, la Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", din municipiul Brăila, a avut loc instalarea noului protoiereu de Brăila. Ceremonia de hirotesie și instalare a noului protoiereu a debutat cu săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului. După rugăciunile de la Icoana Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, l-a hirotesit întru protoiereu pe seama Protoieriei Brăila pe preotul Ștefan Constandache, de la Parohia "Sfântul Proroc Ilie", din Brăila", precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cadrul ceremoniei, ierarhul Dunării de Jos i-a înmânat noului protoiereu de Brăila însemnele acestei demnități - bedernița, brâul roșu și crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală.

Înaltpreasfinția Sa a rostit apoi un cuvânt de învățătură, vorbind despre puterea și echilibrul pe care îl primim prin rugăciune și despre "conlucrarea eficientă în lucrarea administrativă a Bisericii prin jerfelnicie, disponibilitate și comuniune frățească".

Potrivit comunicatului trimis de Biroul de Presă al ADJ, preoții de la parohiile Protopopiatului Brăila, participanți la eveniment, l-au primit cu bucurie pe noul protoiereu, iar preacucernicia sa "a transmis clerului brăilean, cu evlavie și smerenie, un cuvânt duhovnicesc și frățesc". Concomitent, Înaltpreasfinția Sa i-a mulțumit fostul protopop de Brăila, preotul Mircea Băncilă, pentru întreaga activitate desfășurată în cele două mandate de protoiereu, respectiv opt ani, timp în care a condus preoții din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul întrunirii preoțești, au fost aprobate o serie de măsuri care au în vedere sprijinirea refugiaților din Ucraina.

În aceeași zi, 28 februarie - pomenirea Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, potrivit calendarului creștin-ortodox - la Biserica "Sf. Ierarh Nicolae", din Galați, a avut loc o ședință administrativă prezidată de ÎPS Arhiepiscop Casian, în cadrul careia a fost instalat noul protoiereu de Galați, pr. Valentin Rădoi.

De asemenea, miercuri, 2 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a instalat un nou protoiereu pentru Protopopiatul Însurăței, județul Brăila, și un altul pentru Protopopiatul Făurei. Preotul George Ionuț Albu, de la Parohia Mihai Bravu, este noul protoiereu al Protopopiatului Însurăței, iar preotul Mihăiță Cocîrlea, de la Parohia Surdila Găiseanca, este noul protoiereu al Protopopiatului Făurei, județul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro