Protocol cu partidul lui Cioabă, pentru votarea lui Ponta | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Protocol cu partidul lui Cioabă, pentru votarea lui Ponta

UNPR a anunţat că a încheiat un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui VictorPonta în campania electorală pentru Preşedinţie.
Protocolul a fost semnat de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu, şi de către preşedintele PADR, Dorin Cioabă.
Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), "primul partid politic al romilor", a fost înregistrat, existând o sentinţă definitivă în acest sens de la Tribunalul Bucureşti.
El a explicat că, prin înfiinţarea PADR, a dorit să le ofere "tinerilor din comunitate un partid în care să poată să se înscrie, în care să vină cu ideile lor, cu spijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea romilor".
"Am avut foarte mari probleme cu partidele parlamentare sau tradiţionale pentru că nu au acceptat membri din rândul comunităţii noastre de romi sau, dacă i-au acceptat, doar la nivelul de simplu membru. Nu există oameni din comunitatea de romi puşi în anumite funcţii, făcând excepţie unii care s-au dezis de naţionalitatea lor", a susţinut Dorin Cioabă.
El a afirmat că ar fi vrut să aibă un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale, "chiar dacă nu cu şanse reale, dar ca un botez al partidului, pentru a vedea dacă romii dau votul acestui partid".
În legătură cu alegerile prezidenţiale, Dorin Cioabă a afirmat că "oferta este cea mai slabă care a fost vreodată".

Cioabă spune că poate controla votul romilor

Preşedintele PADR, Dorin Cioabă, a precizat, luni, după ce a semnat cu UNPR protocolul de susţinere a lui Victor Ponta, că acesta va beneficia de câteva sute de mii de voturi ale romilor, care aşteaptă să le indice pe cine să voteze, votul lor putând fi contrololat, întrucât există centralizări.
Întrebat, după semnarea protocolului cu UNPR, câte voturi îi va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formaţiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există şi romi care colaborează cu această formaţiune şi care aşteaptă mesajul său pentru a le indica un candidat cu care să voteze.
"Foarte mulţi oameni în comunităţile de romi sunt în colaborare, aşteaptă mesajul meu pentru a indica unul dintre candidaţii pentru Prreşedinţie. Noi putem să spunem că estimăm undeva la câteva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de romi. (...) Foarte multe voturi vor veni din afară, multe comuniăţi de romi sunt în Spania, Italia, avem cu ei legături, fac parte din organizaţia noastră", a arătat Cioabă.
"Aşa că, mesajul meu, cred că putem să spunem că romii pot să facă diferenţa între candidaţi", a subliniat Cioabă.
Întrebat dacă romii sunt mai disciplinaţi la vot decât restul populaţiei şi dacă sunt mai uşor de controlat, astfel încât să se ştie cam pe câte voturi mizează, Cioabă a răspuns că în comunităţile mari există centralizări ale romilor, existând astfel posibilitatea ca numărul voturilor date de aceştia să fie verificat după alegeri.
"În localităţile unde există comunităţi mari de romi putem să controlăm lucrul acesta, pentru că avem liste acolo, ştim numărul de romi, se poate verifica în urma alegerilor. Deci, noi avem o astfel de centralizare unde sunt comunităţi mari. Unde sunt familii răsfirate, nu putem să avem", a spus Cioabă.
Cioabă a arătat că a adresat oferta PADR de colaborare "tuturor", inclusiv PNL, însă nimeni, în afară de UNPR, nu a agreat să şi semneze.
El a arătat că PADR nu a semnat cu PSD un asemenea protocol întrucât acolo există o înţelegere mai veche cu Partida Romilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro