În urma acestor decizii, ieri, judecătorii brăileni au întrerupt, fiecare, după cum a considerat necesar, şedinţele de judecată, în condiţiile în care au existat inclusiv dosare penale (unele dintre acestea cu interlopi). Deşi mulţi magistraţi sunt în concediu, fiind vacanţă judecătorească, la faţa locului s-a văzut clar că, totuşi, protestul afectează bunul mers al Justiţiei.
De precizat şi că ieri, la intrarea în sălile de judecată ale Tribunalului şi Judecătoriei Brăila era afişat faptul că judecătorii se află în protest şi că procesele vor fi suspendate. De asemenea, grefierii afişaseră şi ei un comunicat prin care precizau că sprijină mişcările de protest ale magistraţilor, declanşate pe 7 iulie a. c. Acţiunile de protest au fost declanşate "pe termen nelimitat", iar de luni, ar putea intra în grevă (pentru că, în cazul grefierilor, legea o permite - n.r.), personalul auxiliar din cadrul instanţelor de judecată.
Nemulţumirea magistraţilor judecători şi procurori, dar şi a personalului auxiliar din Justiţie este legată de eliminarea sporului de 50% de suprasolicitare neuropsihică, dar şi de modul în care ministrul coordonează sistemul judiciar. În acest context, asociaţiile magistraţilor au decis să propună Guvernului demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.