Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proteste in Palatul de Justitie

Personalul auxiliar (grefierii) care-si desfasoara activitatea in cadrul instantelor de pe teritoriul judetului Braila ameninta sa declanseze actiuni de protest, ce se vor intinde pe o durata nedeterminata, la fel ca si colegii lor din intreaga tara. Revendicarile grefierilor sint multiple, ele vizind conditiile de munca, precum si nerespectarea de catre Ministerul Justitiei a elaborarii Legii de salarizare a personalului auxiliar din Justitie.
"Actiunile de protest pe care le vom initia, alaturi de colegii nostri din peste 30 de judete ale tarii, sint urmarea muncii deosebite pe care o desfasoara personalul auxiliar din instantele brailene, alaturi de magistrati, orele suplimentare efectuate datorita muncii "in foc continuu", mai rau decit in otelarii, in toate sectoarele de activitate. Birourile in care ne desfasuram activitatea sint mici, uneori lucram cite 4-6 grefieri intr-un birou, inconjurati de stive de dosare", ne-a declarat liderul de sindicat al personalului auxiliar, Viorica Gheorghe-Bach, grefier la Tribunalul Braila.
Grefierii tin sa precizeze ca nu se afla in vreun conflict cu presedintii instantelor de judecata locale si ca revendicarile ii privesc exclusiv pe mai-marii din Ministerul Justitiei. Protestul personalului auxiliar din Justitie, de la Braila, va consta in afisarea la vedere a revendicarilor pentru informarea corecta a justitiabililor, purtarea de banderole gen "greva japoneza" si intreruperea, timp de trei ore, a activitatii - in fiecare zi -, pe o durata nedeterminata, fara ca acest lucru sa creeze probleme actului de justitie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii