Mergi la conţinutul principal

Protest spontan și la Direcția de Sănătate Publică Brăila

* pe modelul protestelor din Casele de Asigurări de Sănătate, dar și din Finanțe, care s-au încheiat cu decizii favorabile, iată că și angajații din Direcțiile de Sănătate Publică din România, printre care și cea de la Brăila, au decis, astăzi, să-și ceară drepturile în afara birourilor * în cazul lor, nemulțumirile sunt, în mare parte, de ordin salarial din cauza discrepanțelor din sistem, dar este semnalat și un deficit mare de personal

 

 

 

 

 

Protest spontan, în această dimineață, și la Direcțiile de Sănătate Publică, din întreaga țară, inclusiv la Brăila. Tot din cauza nemulțumirilor salariale și a discrepanțelor din sistemul de sănătate, angajații au decis să organizeze, astăzi, timp de două ore, un protest spontan, cu întreruperea activității de lucru, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Revendicările acestor salariați sunt vechi și multe, aceștia precizând că în ciuda veniturilor mici față de alți colegi din sistem, se confruntă și cu un deficit mare de personal. ” Da, este grevă spontană la noi, dar și la multe direcții din țară. Angajații au intrat într-un protest spontan între orele 10.00-12.00 și au ieșit în fața instituției, deci este un protest cu întreruperea activității. Revendicările sunt, în primul rând, de natură salarială și discrepanțele care apar în sistemul de sănătate, din acest punct de vedere”, a declarat pentru cotidianul ”Obiectiv-Vocea Brăilei”, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină. Acesta a precizat că așa cum s-au găsit soluții pentru alte instituții care au organizat greve, ar trebuie să se găsească și pentru angajații din Direcțiile de Sănătate Publică. Numai la DSP Brăila, potrivit sursei citate, este vorba despre un deficit de personal de aproximativ 20 de angajați. Astfel că, la acest moment din 81 de posturi aprobate în organigramă sunt ocupate doar 60. Printre acestea sunt și funcții de execuție și de conducere, doar că nimeni nu se grăbește să vină la concurs, mai spune Ciochină. ”Pentru Casele de Asigurări de Sănătate s-a găsit soluția optimă și s-a observat că nu se poate face ceva și nu este luat în considerare o anumită structură din Ministerul Sănătății decât dacă se face protest. Așa cum au făcut și angajații din Finanțe, cei de la CJAS-uri, deci nu se pot rezolva anumite aspecte decât la modul acesta și atunci angajații au intrat în protest spontan”, a mai subliniat directorul DSP Brăila, pentru ”Obiectiv”. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro