"Unii dintre noi au aceleasi tarabe de 10 - 15 ani. Ne-am creat un vad, niste clienti si nu ne-a fost deloc usor. Schimbarea locului ne-ar dezavantaja. Ca sa nu mai spunem si faptul ca vor sa ne aseze in functie de marfa pe care o comercializam. Noi platim taxe, la Administratia Financiara, pentru mai multe tipuri de marfuri. In cazul in care vom fi obligati ca la o taraba sa vindem numai incaltaminte sau imbracaminte, ce facem cu marfa? Nu ne putem permite sa ne luam o a doua taraba, sa ne angajam un vinzator, in conditiile in care sint unii dintre noi care nu au nici macar un vinzator si stau ei la tarabe. Nu stiu ce au de gind cu aceasta mutare, dar cu siguranta nu va fi spre binele nostru", ne-a precizat un comerciant nemultumit de decizia DAPT Braila.
Referitor la acest lucru, conducerea DAPT Braila a tinut sa precizeze ca masura urmareste, in primul rind, eliberarea strazii Mihai Bravu pe care, la ora actuala, nu se poate circula din cauza tarabelor. "Nu mi se pare corect ca o strada sa nu poata fi circulata din cauza unor tarabe, ca sa nu mai spun ca au fost anuntati de acest lucru inca de anul trecut. Sectorizarea trebuia facuta din 2004, de cind a aparut HG 348 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata In unele zone publice. Nu vor fi schimbari majore, in sensul ca vom incerca sa le pastram pozitionarea. Ceea ce, probabil, ii deranjeaza cel mai mult este faptul ca vor trebui sa aiba numai un singur tip de produs si ca se vor afla linga alte citeva tarabe care vor avea acelasi tip de marfa", a precizat Simona Draghincescu, directorul DAPT Braila.
Sectorizarea tarabelor urmeaza sa fie facuta in zilele de 26 si 27 martie, cind acestea vor fi aranjate pe 4 sectoare, intre strazile Vasile Cirlova si Armata Poporului. Primul dintre ele va fi destinat produselor de marochinarie, mercerie, jucarii si electrice, cel de-al doilea incaltamintei, urmatorul imbracamintei si ultimul covoarelor, perdelelor, stofelor si musamalelor.