Mergi la conţinutul principal

Protest pe biciclete, în pielea goală

Sute de biciclişti s-au dezbrăcat, cel puţin parţial, pentru a protesta în capitala ţării lor, Ciudad de Mexico, împotriva vulnerabilităţii lor în faţa maşinilor, în cadrul unei manifestări mondiale de susţinere a ciclismului. „World Naked Bike Ride" se desfăşoară la diferite date în mai multe oraşe ale lumii, iar în Mexic este organizată anual din 2005.
Cu trupurile pictate sau purtând măşti de luptători, mexicani de toate vârstele au pedalat 23 de km prin Ciudad de Mexico. „Mulţi şi-au pictat corpul pentru a arăta că aceasta este caroseria noastră când circulăm pe şosea. Biciclistul este foarte vulnerabil, la fel ca pietonii", a explicat Juan în vârstă de 24 de ani.
Unele mesaje scrise pe corpul cicliştilor făceau referire la pacea în Mexic, o ţară traumatizată de violenţa traficanţilor, sau îl luau în derâdere pe potenţialul candidatul la alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump, care a lansat în campania sa mai multe atacuri împotriva mexicanilor.
Alte mesaje au condamnat nivelul înalt de poluare din capitală, unde au fost impuse recent măsuri de restricţionare a traficului ca urmare a depăşirii indicilor de alertă medio-ambientală. „Dacă toată lumea ar merge cu bicicleta, indicii de poluare s-ar reduce", a declarat Perla, o tânără de 26 de ani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro