Mergi la conţinutul principal

Protest: Patru ONG-uri îi cer demisia lui Oprea

După moartea lui Bogdan Cosmin Gigină, sute de români au deschis o scrisoare prin care solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Brăilenii sunt în asentimentul iniţiatorilor acestui protest on-line. Reamintim că semnatarii scrisorii de protest solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea, după tragicul accident care a dus la moartea tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigină, deschizător al coloanei oficiale a ministrului, în seara de 20 octombrie.
"În contextul informaţiilor apărute în presă despre încercarea de muşamalizare a acestui caz de către ministrul Oprea şi ca urmare a lipsei transparenţei ministerului, demisia acestuia este imperativă pentru ca opinia publică să aibă încrederea că anchetarea acestui caz se desfăşoară fără oprelişti. Alături de demisie, vicepremierul Oprea trebuie să răspundă într-o conferinţă de presă câtorva întrebări de bază legate de ceea ce s-a întâmplat în acea seară", se arată în documentul citat, asumat de Expert Forum (EFOR), Centrul Român de Politici Europene (CRPE), Freedom House România şi Grupul pentru Dialog Social (GDS). Potrivit acestui document, ministrul de Interne trebuie să clarifice următoarele: în baza cărei legi şi cărui articol a solicitat şi beneficiază de coloană oficială;
de unde venea la momentul producerii accidentului, unde se ducea şi care era urgenţa deplasării (date fiind comunicatele vagi şi contradictorii ale Poliţiei); de câte ori a folosit resursele Poliţiei Române pentru coloana oficială, de când e în funcţie.
Motivul exprimat de către semnatarii protestului: "Tânărul poliţist Bogdan Cosmin Gigină şi-a pus viaţa în slujba cetăţenilor, adică a noastră. Nu putem lăsa ca moartea lui să fie muşamalizată".
Reamintim că în urmă cu două săptămâni, Oprea a scos toată poliţia în stradă şi la Brăila, în drumul său de nici cinci minute prin oraşul nostru, spre Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro