Mergi la conţinutul principal

Protest la Penitenciarele Brăila şi Galaţi

• lista nemulţumirilor cuprinde mai multe puncte: salarizare, deficit de personal, prea multe ore suplimentare rămase neplătite • următoarea acţiune de protest este anunţată pentru miercuri, 3 octombrie, în Bucureşti

 

Protest al angajaţilor din Penitenciarele Brăila şi Galaţi. Acţiunea de protest s-a desfăşurat în faţa Penitenciarului Galaţi. După cum ne-a declarat preşedintele sindicatului “Sfinx” din Penitenciarul Brăila, Mihai Guduleasa, la acţiunea de protest au participat 30 de lucrători din sistemul penitenciar, de la Brăila fiind 9 angajaţi care au vrut să fie alături de colegii gălăţeni.

Lucrătorii şi-au declarat nemulţumirea faţă de proasta salarizare şi s-au plâns că, din cauza numărului redus de angajaţi, sunt nevoiţi să facă prea multe ore suplimentare. Ei au cerut demisia directorului Administraţiei Penitenciarelor şi a ministrului de justiţie.

Revendicările sunt multe. Se cer condiţii de lucru mai bune, sindicaliştii arătând faptul că Ministrul Justiţiei a promis acum un an, anumite standarde privind condiţiile de muncă în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt, ba chiar bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate.

O altă revendicare este plata orelor suplimentare restante, arătându-se că sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Potrivind sindicaliştilor, Ministrul Justiţiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra la serviciu, că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt., iar o alta  se referă la stoparea împuternicirilor ilegale: “Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - Marian Dobrică este de mai bine de 2 luni ilegal împuternicit”.

De asemenea, protestatarii cer eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzurilor asupra pensionarilor, din 15 septembrie 2017 fiind reduse cu peste 30%, prin ordonanţă de urgenţă, pensiile angajaţilor din penitenciare, poliţiştilor şi militarilor.

Pe data de 3 octombrie, sindicaliştii din penitenciare vor  merge să protesteze în Bucureşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro