Mergi la conţinutul principal

Protest cu repetiție și la Casa Județeană de Pensii Brăila

angajații Casei Județene de Pensii Brăila au ieșit, din nou, din birouri în semn de protest față de salariile mici și inechitățile din sistem și cer respectarea drepturilor legale o acțiune similară a avut loc, simultan, în mai multe județe, iar revendicările au fost aceleași • acesta este al doilea protest spontan organizat de casele de pensii, primul fiind declanșat luna trecută

 

Nemulțumirile se țin lanț în instituțiile de stat din România! După ce zilele trecute, toate casele de asigurări de sănătate au declanșat greva generală pe perioadă nedeterminată, iată că nemulțumirile i-au scos din birouri și pe angajații din casele județene de pensii, inclusiv pe cei de la Brăila. Ieri, mai mulți angajați au ieșit, dimineață, în fața instituției, în semn de protest față de salariile mici, dar și față de discriminarea dintre funcționarii publici. Mai exact, revendicările acestora sunt legate de egalizarea salariilor cu cele ale angajaților din Casa Națională de Pensii Publice, fiind vorba despre condiții de muncă similare. În egală măsură, angajații spun că își doresc să beneficieze și ei de o formă legală de recompensare a muncii suplimentare, la fel ca majoritatea funcționarilor publici din sistem.

La acest protest au participat peste 20 de angajați ai Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila, mulți dintre ei având și pancarte în mâini cu mesajele: ”Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici”, Nu uitați de noi!”, ”Și noi suntem funcționari publici”, ”La muncă egală, să primim salarii egale!”

În acest context, se dorește adoptarea unei legi prin care să fie respectate principiile legii salarizării, respectiv: principiul nediscriminării, principiul egalității și principiul importanței sociale a muncii și nu ar mai fi încălcat astfel principiul prevăzut de dispozițiile art. 1 alin. 2 din OUG nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

Conform unor angajați ai CJP Brăila, protestul de aici a durat jumătate de oră, timp în care a fost întreruptă și activitatea cu publicul. O acțiune similară a fost organizată, simultan, în mai multe județe din țară, revendicările fiind aceleași.

Amintim că angajații din CJP-uri au organizat și luna trecută un protest spontan, doar că acela a fost fără întreruperea activității.

Merită amintite totodată și acțiunile de protest, repetate, ale angajaților din administrațiile județene ale finanțelor publice organizate în vara acestui an, simultan, în întreaga țară, salariații împotrivindu-se măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate de Guvern. Aceștia au renunțat la proteste după ce au primit o serie de promisiuni din partea Guvernului și a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș. În mare, finanțiștilor le-au fost promise că nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu și unităților subordonate, dar și egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal și elaborarea statutului angajatului din finanțe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro