Mergi la conţinutul principal

Protest anti-Ponta la Brăila

Circa 100 de brăileni s-au adunat, ieri, în faţa Prefecturii la protestul anti-Ponta organizat de PNL Brăila. Aceştia au venit "înarmaţi" cu bannere şi şi-au strigat nemulţumirile pe care le au la adresa actualei guvernări. Au scandat "Jos Ponta!" şi "Ponta, nu uita, eşti pe lista DNA!", sperând să fie auziţi până în capitală.
Mitingul a coincis cu ora la care, în Parlament, se dezbătea moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta.
În locul împrejmuit cu garduri de protecţie din faţa Prefecturii, s-au strâns puţin peste 100 de oameni, în jurul orei 11.00, oră la care era programată acţiunea. Membrii PNL au fost, de asemenea, prezenţi printre protestatari, unii purtând etichete cu "Golan" şi "Curvă", făcând referire la declaraţia fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, despre femeile plecate la muncă în străinătate şi la copiii acestora care rămân în grija rudelor.
"Am venit aici să-l dăm jos pe Ponta. Nemulţumirile sunt multe, ca de exemplu pensiile mici, salariile la fel, locuri de muncă puţine... Eu am 42 de ani de muncă şi doar 600 de lei pensia. Vi se pare normal? Moţiunea de cenzură nu cred că va trece de Parlament, sunt prea mulţi PSD-işti. Ponta are imunitate şi îşi permite să facă lucruri după bunul plac. El consideră că e nevinovat", ne-a spus Paraschiv Olteanu, membru PNL.
"Ne-am săturat de Ponta! Nu fac parte din niciun partid, dar am venit aici pentru că sunt de acord cu demiterea lui.

Moţiunea de cenzură nu cred că va trece de Parlament în condiţiile astea. Ar fi trecut dacă PSD-iştii erau lăsaţi să meargă la urne, nu doar să stea în sală. Aţi auzit ce declaraţie a făcut ministrul ales de Ponta, e ultimul exemplu care-mi vine în minte. Toate mamele ar fi trebuit să iasă astăzi în stradă. Ne-a făcut cum ne-a făcut pe noi, iar pe copiii noştri «golani». Soţul meu e plecat în străinătate la muncă. Se pare că Brăila doarme! Trebuia să iasă mai mulţi oameni în stradă!", au fost nemulţumirile unei femei din mulţime.
"Prin acest protest autorizat pe care PNL Brăila l-a organizat, am urmărit să susţinem moţiunea de cenzură pe care parlamentarii Partidului Naţional Liberal o citesc astăzi în Parlament. Aşteptăm ca la vot, parlamentarii să dea dovadă de maturitate şi să treacă moţiunea de cenzură. În caz contrar, ar trebui să asistăm la un gest de normalitate din partea premierului Victor Ponta, care ar trebui să-şi dea demisia. Mai mulţi miniştri din cadrul guvernului Ponta au făcut nişte greşeli care nu mai pot fi acceptate în 2015. Este un motiv suplimentar pentru care actuala guvernare ar trebui să înţeleagă că nu mai reprezintă cetăţenii şi interesele lor", ne-a declarat viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă, prezent şi el la miting. Întrebat dacă nemulţumirile oamenilor legate de pensiile mici vor fi luate în calcul de o posibilă viitoare guvernare PNL-istă, acesta a spus că "din start PNL-ul are în programul de guvernare prezentat la Piteşti mai multe axe pe care doreşte să le materializeze atât la nivelul pensiilor, legii salarizării, cât şi la nivelul investiţiilor care nu se întâmplă în România astăzi. Cu siguranţă, pensiile sunt un obiectiv pe care noi îl tratăm cu maxim interes".
La miting nu a fost nevoie de intervenţia jandarmilor, deşi aceştia au fost prezenţi, conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată. "Jandarmii brăileni au asigurat măsurile de ordine publică la acest protest, care este unul autorizat. Pe timpul desfăşurării lui, nu au existat incidente", a precizat plt. maj. Sorin Neftode, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.

Moţiunea a fost respinsă

Moţiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!" depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi 7 anulate, scrie Mediafax. Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
Parlamentarii coaliţiei de guvernare prezenţi în sală nu au votat, cu excepţia câtorva, printre care premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, senatorul Şerban Nicolae.
După ce moţiunea a fost respinsă, premierul Victor Ponta a declarat că "s-a închis discuţia despre majoritate, nu au majoritate. Haideţi, să ne apucăm de treabă, că ţara trebuie să fie guvernată", adică nici vorbă despre vreo eventuală demisie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu