Mergi la conţinutul principal

Protest al taximetriștilor în fața Prefecturii Brăila. Vor interzicerea transportului alternativ de tip „ride sharing”

acțiunea de protest la care au participat 30 de taximetriști s-a desfășurat între orele 10.00 – 12.00, iar un grup de șase persoane a fost primit de Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei • taximetriștii au formulat un memoriu, în scris, care va fi transmis Parlamentului, Prim ministrului și parlamentarilor Brăilei • ei au protestat pentru interzicerea transportului alternativ

 

Acțiune de protest a taximetriștilor brăileni, în fața Prefecturii Brăila. Ei cer interzicerea transportului alternativ, iar la acțiunea de la Brăila au participat aproximativ 30 de taximetriști. Protestul s-a desfășurat între orele 10.00 – 12.00, iar un grup de șase persoane a fost primit de Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei. Taximetriștii au formulat un memoriu, în scris, care va fi transmis Parlamentului, Prim ministrului și parlamentarilor Brăilei. „Sunt două legi aprobate care legiferează transportul în regim taxi: lege Car sharing și legea taximetriei. Noi dorim abrogarea legii car-sharingului. A doua cerință este anularea taxei de gunoi, pentru că noi spălăm mașinile în spălătorii care plătesc taxa de gunoi. Noi transportăm oameni, nu gunoaie. Cerem eliminarea firmelor car sharing, ei fac transport în regim taxi, dar trebuie făcut transport cu închiriere, cu șofer sau fără”, au spus taximetrișii brăileni.

Acțiuni de protest au loc și în alte orașe din țară.

 

Protest în 9 orașe din industria taximetriei din România

Într-un comunicat transmis de asociația ARIPA 18, se precizează că, în numele taximetriștilor continuă protestele naționale privind abrogarea legii 204/2019 adoptată în urma OUG 49/25.06.2019.

Astfel, în ziua de 08 decembrie,  9 orașe din industria taximetriei din România (Cluj-Napoca, Galați, Baia Mare, Pitești, Târgoviște, Sinaia, Brăila, Turda, Ploiești) au ieșit din nou în stradă sărbătorind ziua CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI în fața prefecturilor lor prin protestul pe 2 picioare nr 7 național, autorizat de primăriile lor, protest care a început la ora 11.00 simultan în aceste orașe. „Ziua CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI a fost declarată, proclamată și promulgată de către Parlamentul României în Legea nr 120 din 08.12.1995 și publicată în Monitorul Oficial conform Art 1, iar în Art 2 este scris că în scopul sărbătoririi ZILEI CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI, autoritățile publice și celelalte instituții publice vor arbora drapelul României și vor organiza acțiuni culturale și manifestări științifice consacrate dezvoltării democrației constituționale în România.

Investitorii români din industria taximetriei vor sărbători ZIUA CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI protestând și susținând abrogarea legii 204/2019 adoptată în urma OUG 49/25.06.2019 dată în mod abuziv și neconstituțional.

Instituțiile publice ale statului român nu sunt interesate să respecte Constituția României, legile în vigoare, cetățeanul român și drepturile acestuia. Prin acest protest continuăm să penalizăm și să condamnăm instituțiile publice ale statului român care în loc să respecte Constituția României, precum și libertatea cetățenilor români își bat joc de români în propria lor țară.

ARIPA 18 luptă pentru protejarea intereselor cetățenilor români, misiunea asociației fiind aceea de a lupta împotriva abuzurilor de orice natură. Prin această acțiune, ARIPA 18 contribuie la susținerea și promovarea intereselor profesionale ale taximetriștilor români și ale abuzurilor de care aceștia au parte”, se arată în informarea transmisă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro