Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest al angajatilor DAPT, impotriva unei hotariri a CLM

Cei aproximativ 150 de angajati ai Directiei de Administrare a Pietelor si Tirgurilor (DAPT) au intrat, ieri, la lucru cu banderole albe la brat, in semn de protest fata de o recenta hotarire a Consiliului Local Municipal, ce vizeaza tranformarea Directiei in serviciu public. Aceasta decizie implica schimbarea directorului, precum si preluarea din administrarea institutiei a doua obiective: Oraselul Copiilor si Parcul Zoo. Oamenii au prezentat directorului DAPT, Simona Draghincescu, o notificare cu privire la protestul lor, iar aceasta si-a prins si ea banderola alba la brat, cu atit mai mult cu cit este convinsa ca toate aceste manevre au la origine dorinta primarului Constantin Cibu de a o schimba din functie, in urma conflictului dintre ei. Draghincescu ne-a informat, ieri dimineata, ca toti angajatii au semnat acest protest si au purtat banderolele albe, iar in unele piete, li s-au raliat si citiva comercianti: "Reprezentantii DAPT, in urma semnaturilor inregistrate, au depus la sediul DAPT notificare cu privire la protestul fata de HCLM privind reorganizarea institutiei noastre din serviciu public de specialitate in serviciu de utilitate publica si scoaterea din administrare a Parcului Zoo si a Oraselului Copiilor. Acest protest angajatii l-au decis ca urmare a faptului ca, in opinia lor, hotarirea amintita va avea implicatii majore in ceea ce priveste siguranta locurilor de munca, diminuarea veniturilor incasate de la cele doua obiective, lipsa de perspectiva, in special a personalului care urmeaza a fi preluat, modificarea structurii organizatorice, intreruperea procesului de modernizare a Parcului Zoo, functionarea cu sincope a procesului de modernizare a pietelor si, nu in ultimul rind, retrocedarea terenurilor ce apartin CLM si se afla in administrarea DAPT. Aceasta modalitate de protest este adoptata cu respectarea prevederilor legale si se manifesta prin semne distinctive, respectiv banderola alba la mina. Protestul se realizeaza fara intreruperea lucrului, din respect pentru comercianti, alaturi de care noi ne desfasuram activitatea. Protestul va dura cel putin sapte zile, urmind sa vedem ce pozitie adopta CLM si Primaria in aceasta situatie. Chiar si asa, DAPT a atacat in contencios administrativ doua hotariri ale CLM, pe care le-am considerat nelegale, respectiv cea privind stabilirea taxelor, la care au votat si consilieri care nu aveau acest drept si cea de transformare a DAPT in serviciu public".
Draghincescu ne-a informat ca a primit si un raspuns din partea Prefecturii, la sesizarea pe care a facut-o, cu privire la faptul ca hotarirea CLM privind taxele percepute de DAPT ar fi nelegala, in conditiile in care a fost votata si de trei consilieri municipali care ar fi trebuit sa se abtina de la vot, dat fiind ca ei sau rudele lor apropiate desfasoara activitati de vinzare a diferitelor produse in piete. In raspunsul sau, Prefectura arata ca "documentele pe care ni le-ati pus la dispozitie si de care nu aveam cunostinta, au stat la baza procedurii prealabile comunicate Consiliului Local Municipal prin care se solicita revocarea hotaririi sus-mentionate, motivat de nerespectarea prevederilor art. 46 din Legea administratiei publice locale nr. 215 republicata, referitoare la conflictul de interese".

"In nici un caz nu hotarasc salariatii, atunci cind CLM a gindit o reorganizare"

Primarul Constantin Cibu nu a fost deloc impresionat de protestul angajatilor DAPT, ba chiar considera ca este vorba despre o instigare la originea careia este chiar directorul DAPT. Chiar daca admite ca Simona Draghincescu a inregistrat o victorie, prin faptul ca CLM va trebui sa-si revoce hotarirea privind taxele percepute in piete, Cibu este convins ca, pina la urma, deciziile luate de CLM se vor aplica: "In nici un caz nu hotarasc salariatii, atunci cind CLM a gindit o reorganizare. Nu se pune problema sa-si piarda oamenii locurile de munca, deci toata aceasta actiune instigata nu are decit un singur scop: ca hotaririle sa nu se aplice, ceea ce este imposibil. Noi consideram ca este o treaba buna sa pui lucrurile la locul lor, pentru ca nu are nici o treaba Directia Pietelor cu Gradina Zoo sau cu Oraselul Copiilor, fiecare activitate trebuie pusa in locul ei normal. Ce ar fi daca am da o Hotarire sa dam la Directia Pietelor si un cimitir? Ar fi o bulibaseala completa. E o lupta care va fi cistigata de CLM, pentru ca toate acuzele care ni s-au adus sint neintemeiate. Prefectura ne-a cerut sa revocam hotarirea privind taxele si impozitele, este adevarat, pentru ca trei consilieri au votat avind interes patrimonial. Hai sa zicem ca e un conflict de interese, iar legea spune ca hotarirea este nula de drept daca acestia au votat. Noi vom revoca aceasta hotarire in sedinta de miine (astazi-n.r.) a CLM si o vom revota, fara cei trei consilieri care, chipurile, ar avea interes patrimonial, adica Doru Damian, Petrica Popa si Florin Mija. Am atins culmile ridicolului si penibilului, in opinia mea, cu asemenea actiuni in instanta si la Prefectura. Intrebarea mea ar fi: “Ce fac?”. Anulez si hotarirea cu taxele DAPT de anul trecut, pe cea de acum doi ani si de acum trei ani, pentru ca au votat acesti consilieri? Acelea au fost votate in aceeasi situatie. Atunci, hai sa le anulam pe toate, din anul 2000 incoace!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii