Mergi la conţinutul principal

Protectia Civila a sarbatorit 74 de ani de la infiintare

Ieri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" (ISU) al Judetului Braila a sarbatorit 74 de ani de la infiintarea Protectiei Civile in Romania, cea pe umerii careia cade greaua misiune de salvare a semenilor si de inlaturare a efectelor distrugatoare produse de dezastre naturale si catastrofe. Ziua Protectiei Civile, sarbatorita in fiecare an pe data de 28 februarie, se constituie intr-o binemeritata manifestare de recunoastere a generosului efort profesional al celor ce se afla si astazi, permanent si neconditionat, la datorie, dar si intr-un moment de recunostinta fata de glorioasele fapte savirsite de inaintasi.
De la inceputul acestui an, structurile de protectie civila din cadrul ISU Braila au executat o serie de activitati specifice, printre care reamintim doua alarmari publice urmate de exercitii de evacuare de persoane si bunuri materiale in comunele Racovita si Bertestii de Jos, ce au avut ca scop verificarea modului de gestionare a situatiilor de urgenta de catre comitetul local si un control la o societate detinatoare de sursa radiologica. De asemenea, au fost executate 25 de actiuni de monitorizare a transporturilor periculoase si o actiune de distrugere, in poligonul Muchea, a sapte elemente de munitie, de diferite calibre. "Indeplinirea in bune conditii a misiunilor ce revin protectiei civile nu ar fi fost posibila fara elaborarea si implementarea noilor acte normative, necesare fundamentarii noului sistem national de management al situatiilor de urgenta si racordarii acestuia la sistemul de cooperare in domeniu, ce se dezvolta pe plan european. Pasii importanti facuti in ultimii ani au transformat Protectia Civila intr-o structura solida, pusa in slujba cetatenilor, a comunitatii, incredere cistigata prin munca asidua si eficienta, in spiritul respectului fata de om. Aspirind sa se situeze permanent la inaltimea inaintasilor, personalul protectiei civile este in prezent angrenat in actiunea de modernizare a structurilor organizatorice si de imbunatatire a pregatirii profesionale, pentru indeplinirea cu cinste si onoare a fiecarei misiuni", ne-a precizat inspectorul sef al ISU Braila, colonelul Florin Silvi.
Concomitent cu activitatile practice, Protectia Civila a realizat actualizarea catalogului local al riscurilor, schema riscurilor teritoriale aferente judetului Braila, planul de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta a conducatorilor de institutii si operatori economici, a salariatilor, populatiei neincadrate in munca si elevilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu