Mergi la conţinutul principal

Protecția Consumatorilor Brăila a sancționat șapte firme care comercializează materiale de construcții

• controalele comisarilor CJPC Brăila  au avut loc în perioada 20 - 31 mai a.c., atât în municipiu, cât și în județ • din cele opt firme controlate, șapte au fost găsite cu abateri grave • au fost aplicate amenzi contravenționale  în valoare de 20.000 de lei și au fost oprite de la comercializare produsele neconforme, în valoare de 4.000 de lei, care vor fi distruse de o firmă specializată

 

Nereguli descoperite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila în timpul controalelor desfășurate, la finele lunii mai, la mai multe firme ce comercializează materiale de construcții și produse pentru amenajări interioare.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a desfășurat, în perioada 20-31 mai, o amplă acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea materialelor de construcții, produse pentru amenajări interioare și exterioare și articole sanitare, ca parte a unei tematici regionale de control”, precizează, într-un comunicat, comisarii CJPC Brăila.

Din cei opt agenți economici (care își desfășoară activitatea în municipiu și județ) verificați de comisarii CJPC Brăila, șapte au fost sancționați. Este vorba de SC Dreams Trading SRL, SC Anradian Uno SRL, SC Andgeo Com SRL (toate trei din municipiul Brăila), Negru Loredana Elena II, Maraloiu Marius Fanel II, SC Dauphin SRL și SC Cimedrin SRL (din județul Brăila).

Pentru neregulile constatate în timpul controalelor, comisarii de la Protecția Consumatorilor Brăila au aplicat următoarele sancțiuni şi măsuri: opt amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 lei, un avertisment, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare totală de 4.000 de lei și distrugerea acestora de către o firmă autorizată; oprirea temporară la comercializare a produselor cu elemente de identificare incomplete, până la remedierea deficiențelor constatate și intarea în legalitate a operatorului economic.

Principalele abateri constatate de Protecția Consumatorilor la cele șapte firme sancționate au fost: comercializarea unor materiale de construcții cu termen de valabilitate expirat (vopsele, lacuri, adezivi etc); nerespectarea condițiilor de depozitare, conservare sau păstrare; utilizarea, la comercializarea prin cântărire a unor materiale de construcții (de exemplu, cuie) a unor cântare neverificate metrologic pe anul în curs; comercializarea unor articole sanitare cu elemente de identificare incomplete referitoare la principalele caracteristici tehnice/calitative, eventuale riscuri previzibile, contraindicații și instucțiuni de montaj.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro