Ieri s-au împlinit 78 de ani de la apariţia primelor formaţiuni de protecţie civilă din România, prilej cu care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila a invitat elevi şi preşcolari din mai multe licee şi grădiniţe din oraş la o lecţie deschisă în sediul inspectoratului. Vizitatorilor le-au fost prezentate mijloace de intervenţie şi aparatură din dotarea echipelor de protecţie civilă, precum şi genul de misiuni cu care se confruntă acestea. Vedetele expoziţiei au fost echipamentele de detectare şi măsurare a radiaţiilor ionizante, intrate anul trecut în dotarea ISU "Dunărea". Din păcate, după cum avea să recunoască în cadrul unei conferinţe de presă colonelul Săndel Aramă, prim adjunct al comandantului ISU, cu excepţia acelor echipamente, Protecţia Civilă brăileană nu prea a mai beneficiat de alte dotări în ultima perioadă. Colonelul Aramă a spus că aparatura folosită în misiunile de protecţie civilă, ca şi cea din dotarea pompierilor, este destul de scumpă şi are costuri de întreţinere mari. Din acest motiv, ritmul de înnoire a echipamentelor este întotdeauna sub aşteptări, iar angajaţii ISU trebuie să-şi menajeze cum pot mai bine tehnica din dotare.
Pe parcursul anului 2010, specialiştii din cadrul Protecţiei Civile Brăila au participat la 45 de misiuni, dintre care şase acţiuni de înlăturare a efectelor inundaţiilor, 34 de acţiuni privind identificarea, transportul şi depozitarea de muniţii rămase neexplodate şi cinci lucrări de distrugere de muniţii. Au fost aruncate în aer, în poligonul de la Muchea, 1.270 de proiectile din timpul războiului, găsite în localităţile Măxineni, Galbenu, Vădeni, Viziru, Gradiştea, Jirlău, Făurei şi municipiul Brăila.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.