Mergi la conţinutul principal

Prostia lui Mihai Ruse. Cum i-a grăbit sfârşitul faptul că a insistat să ajungă senator

Mihai Ruse putea fi bine mersi şi în ziua de azi dacă nu insista să devină senator de Brăila.

În 2016, când a candidat pentru un loc în Senatul României, fostul primar de la Măxineni ştia că are un dosar penal pe rol pentru nişte matrapazlâcuri cu 11 hectare de pământ.

Faptele imputate lui Ruse fuseseră comise în anul 2010, pe când el era primar la Măxineni din partea PSD, însă procurorii brăileni au deschis un dosar penal pe această temă abia în 2012.

Timp de 4 ani, cât a stat la Brăila, în dosarul lui Ruse doar s-au plimbat nişte hârtii. Vorba aia, ştim cu toţii cum se mişcă lucrurile la Brăila.

Lucrurile s-au schimbat însă radical după ce Mihai Ruse (fugit la ALDE între timp) s-a înscris în cursa pentru un post de senator, pe care ulterior l-a şi câştigat.

La scurt timp după ce a ajuns senator de Brăila, dosarul lui Mihai Ruse (devenit demnitar) a fost preluat de Parchetul General. Aşa e procedura.

Iar în numai 2 ani, după ce a fost preluat de procurorii de la Parchetul General, dosarul lui Ruse a fost trimis în instanţă şi, ce să vezi?, s-a şi soldat cu o hotărâre se pare definitivă şi irevocabilă. Şi s-a încheiat prost pentru fostul primar de Măxineni (actualmente senator ALDE), care a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în formă continuată. Magistraţii de la Înalta Curte Supremă de Casaţie şi Justiţie cică au respins, zilele trecute, recursul senatorului Ruse, aşa că acesta rămâne cu pedeapsa de 6 luni primită în septembrie 2018.

Ce înţelegem noi de aici? Păi, înţelegem că dacă megieşul Mihai Ruse ar fi rămas fruntaş în satul lui şi nu ar fi insistat să ajungă senator la oraş, dosarul lui penal probabil că stătea la dospit şi în ziua de azi în nişte fişete din Parchetul Brăila. Se mai lua o declaraţie, se mai făcea o expertiză, se mai schimbau copertele ca să nu se aştearnă praful pe dosar.

Dar dacă pe Mihai Ruse l-a mâncat în… palmă ca pe Zambilica şi a vrut neapărat să devină senator, atunci iată că a aflat mai repede deznodământul în dosarul său cu terenuri teleportate dintr-un loc în altul.

Senatorul Ruse este infractor cu acte în regulă, fix ca Liviu Dragnea, şi ca toţi penalii din coaliţia PSD-ALDE a fost şi el condamnat “pe nedrept de statul paralel”. Însă, la alegerile parlamentare din 2020, Mihai Ruse cu siguranţă nu va mai fi pe liste, el urmând să primească interdicţie pentru a candida pentru o funcţie publică, timp de 3 ani, din momentul în care condamnarea sa a rămas definitivă. (Un Prost La Oraş)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro