Propunerile PNL Brăila pentru bugetul pe 2016: Amenajarea falezei şi altă rută pentru TIR-uri spre bac | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Propunerile PNL Brăila pentru bugetul pe 2016: Amenajarea falezei şi altă rută pentru TIR-uri spre bac

Liberalii brăileni speră ca propunerile lor să fie prinse în bugetul care va fi dezbătut astăzi, în şedinţa Consiliului Local Municipal. PNL-iştii speră ca două dintre proiectele lor să absoarbă bani din bugetul local: amenajarea falezei Dunării şi găsirea unei rute ocolitoare pentru camioanele de mare tonaj spre trecere bac.
În conferinţa de presă de ieri a PNL Brăila, preşedintele Cătălin Boboc (foto) a afirmat că cele două proiecte sunt necesare brăilenilor şi speră ca şi ceilalţi consilieri municipali, indiferent de culoarea politică, să le voteze pentru a fi prinse în bugetul pentru anul 2016. Pentru amenajarea falezei Dunării, de la Căpitănie şi până la trecere bac, liberalii vor 100.000 lei, asta în primă fază. Dacă totul merge bine şi nu apar piedici, aceştia intenţionează ca în a doua jumătate a anului, la rectificarea de buget, să se mai aloce şi alţi bani pentru continuarea proiectului.
"E o şedinţă importantă, în care urmează să se voteze bugetul pentru anul 2016, iar noi avem câteva propuneri concrete şi importante, le considerăm noi, pentru brăileni. Ca atare, ne aşteptăm să fie susţinute şi de ceilalţi consilieri. Sunt deja iniţiative, propuneri prinse în acest buget. Unul dintre proiectele despre care vă vorbeam este amenjarea falezei Dunării. De pe vremea primarului Cibu, o mică parte s-a reabilitat, cam 10% din ea, şi s-a oprit acolo. Dar nu doar despre asta e vorba, ci despre un proiect complet, amenajarea şi reabilitarea întregii faleze cuprinsă între Căpitănie şi trecere bac. Ea se poate transforma într-o zonă de promenadă. Ştiţi foarte bine că de la strada Griviţa şi până la trecere bac sunt numai boscheţi şi gunoaie. O faleză adevărată trebuie să arate şi ea într-un fel, să te facă să te plimbi pe acolo. Concret, propunerea este aceea de a aloca 100.000 lei acum în primă fază, iar dacă lucrurile merg bine poate, cine ştie, în a doua parte a anului, la rectificarea bugetară, se poate completa şi continua. Aşa cum spuneam, nu se poate face nimic fără acest prim pas, suma e una mică, nu cred că o primărie nu are aceşti bani. Cred că faleza trebuie exploatată la adevărata ei valoare, şi, o părere personală, nu sunt de acord cu terasele alea aranjate alandala, mai ales că vara mai şi miroase cum miroase", a declarat Cătălin Boboc, preşedintele PNL Brăila.
La rândul său, viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă, prezent şi el la conferinţa de presă, a ţinut să precizeze că vor ajunge până în instanţă cu firma italiană Fin.Co.Ge.Ro. pentru a rezilia contractul şi pentru ca suprafaţa de teren pe care o are în concesiune societatea să poată fi exploatată în cadrul proiectului de amenajare a falezei. "Reabilitarea falezei devine cu atât mai importantă cu cât în şedinţa Consiliului Local de mâine (azi - n.r.) urmează să dezbatem situaţia contractului cu Fin.Co.Ge.Ro., firma italiană care are o suprafaţă de teren concesionată undeva lângă Vadul Spitalului, iar zona de acolo face parte din tot ansamblul falezei, ansamblul de promenadă care ar trebui reamenajat. Zonă care până acum era sub semnul contractului cu cei de la Fin.Co.Ge.Ro. Au fost mai multe discuţii de-a lungul timpului, am angajat o firmă de avocaţi care să ne apere într-un eventual litigiu cu cei de la Fin.Co.Ge.Ro., având în vedere că nu vom merge pe o instanţă clasică de drept comun, ci să stabilim situaţia comercială dintre noi, la Curtea de Arbitraj Bucureşti. Atunci, propunerea avocaţilor, care va intra mâine în Consiliul Local, face referire la delimitarea municipiului de acest contract şi intenţia noastră de a rezilia şi mai departe să începem demersurile pentru reziliere. La această instanţă, mai mult de şase luni nu poate dura clarificarea unei situaţii, iar hotărârea este executorie, vom putea să intervenim şi în bucata din dreptul acestui teren", şi-a completat Dănăilă colegul de partid.

TIR-urile ar putea ajunge la bac pe altă rută

Dacă toate merg ca unse pentru liberali în şedinţa de astăzi a CLM, atunci e posibil ca, în curând, să scăpăm de camioanele de mare tonaj de pe Calea Galaţi şi strada Carantinei. PNL Brăila intenţionează să obţină bani de la bugetul local, ce va fi dezbătut astăzi, pentru a începe un studiu şi pentru a găsi cea mai bună rută ocolitoare pentru traficul greu. Se pare că ar exista, totuşi, o variantă: calea ferată dezafectată care trece pe la marginea cartierului Vidin spre port. "Avem încă un proiect pentru care vrem să se aloce nişte bani anul ăsta. Este vorba de găsirea unei rute alternative pentru accesul în port a traficului greu. Toţi cetăţenii de pe Calea Galaţi, dar şi cei de pe strada Carantinei sunt afectaţi, li se zguduie geamurile caselor când trec TIR-urile pe acolo. Din ce-am discutat cu oameni care se mai pricep, se pare că există o soluţie viabilă, pe o fostă cale ferată dezafectată, care ajunge până în inima portului. S-au iniţiat câteva discuţii cu cei de la CFR, e dezafectată calea ferată respectivă, deci nu e utilizată de mulţi ani, cred că dinainte de Revoluţie. Primul pas este alocarea unei sume de bani pentru întocmirea unui studiu care să spună exact ce şi cum. Va începe, nu ştim exact când, pentru că sumele sunt deja alocate, reabilitarea Căii Galaţi. Pe perioada asta, oricum trebuie să deviem traficul. Şi după ce reabilităm Calea Galaţi, aducem din nou camioane de 40 de tone ca într-un an să arate la fel ca acum? Nu, hai să găsim o soluţie", a comentat Boboc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro