Mergi la conţinutul principal

Propunere ignorată în CLM: Banii contribuabililor aruncaţi pe gunoaiele nesimţiţilor

• consilierul municipal PND Brăila, Bogdan Botea, le-a transmis colegilor că, în opinia sa, ecologizarea realizată pe banii Primăriei este singura şansă a oraşului nostru de a scăpa de gunoaiele aruncate pe domeniul public de cetăţenii necivilizaţi • propunerea s-a izbit însă de o linişte mormântală în timpul celei mai recente şedinţe a CLM Brăila

 

Discuţii fără niciun ecou în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, legate de problema gunoaielor aruncate şi abandonate cu lunile pe domeniul public. Consilierul municipal PND Brăila, avocatul Bogdan Botea, a ţinut să le transmită colegilor, la rubrica “Alte probleme” a şedinţei de la finele lunii iunie, că în ciuda tuturor încercărilor autorităţilor de a depista, amenda şi forţa persoanele necivilizate să strângă gunoaiele aruncate pe domeniul public, fenomenul este departe de a fi stopat. Acesta a subliniat că, în opinia sa, pericolul pe care îl prezintă totuşi gunoaiele lăsate cu lunile în anumite zone din oraş, fără a fi strânse de cineva, este mult prea mare pentru ca administraţia publică locală să îl ignore pur şi simplu. Botea a propus ca, în Brăila, să se realizeze o ecologizare serioasă, pe banii Primăriei, iar acţiunea să fie reluată permanent, indiferent dacă se vor mai găsi nesimţiţi care să continue să arunce gunoi menajer sau industrial pe domeniul public.

“Se pare că nu avem altă soluţie cu privire la gunoaiele aruncate pe domeniul public de către unii cetăţeni, decât să ecologizăm noi, iar această operaţiune să se facă pe costul Primăriei. Pentru că, aşa cum vă spuneam şi în 2017, acest fenomen nu poate fi stopat! Am văzut şi în presă: e plin de gunoaie aruncate peste tot. Şi aceşti oameni care aruncă gunoiul menajer şi industrial nu pot fi opriţi, sub nicio formă! Deci nu avem altă soluţie decât să ecologizăm, pe costurile Primăriei, eventual împreună cu SUPAGL. Deci în niciun caz nu putem accepta ca aceste gunoaie să rămână pe termen lung pe domeniul public! Pentru că ele provoacă poluare, probleme de sănătate. Mai mult decât atât, nu ştiu dacă avem voie să facem aşa ceva şi să abandonăm aceste gunoaie acolo unde au fost ele aruncate. Este şi ilegal! Deci mai ales că a venit vara, trebuie neapărat luate măsuri pentru ecologizarea tuturor zonelor din oraş. Mai ales cele rezidenţiale! Pentru că gunoiul abandonat pe domeniul public pune în pericol sănătatea tuturor. Mulţumesc!”, a afirmat Botea.

După declaraţia consilierului a existat un moment de linişte mormântală în şedinţă, după care, alţi membri CLM Brăila s-au înscris la cuvânt pentru alte probleme, iar subiectul ridicat de Botea a rămas fără vreun răspuns sau vreun comentariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro