Mergi la conţinutul principal

Propunere: Şcolile să se redeschidă fizic în localităţile cu o incidenţă sub 3 la mia de locuitori

* propunerea a fost făcută de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, fiind astfel o excepţie de la noua regulă introdusă pentru desfăşurarea cursurilor fizice, aceea ca angajaţii şcolilor să fie vaccinaţi într-un procent de cel puţin 50% * în judeţul Brăila, potrivit datelor DSP, în 14 localităţi se înregistrează o incidenţă a cazurilor de Covid-19 sub 3 la mia de locuitori

 

 

 

 

 

După ce a anunţat că şcolile pot organiza cursuri fizice doar acolo unde angajaţii sunt vaccinaţi într-un procent de cel puţin 60%, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, vine cu o excepţie de la regulă. Concret, acesta a declarat că va propune autorităţilor sanitare permiterea desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare. Propunerea vine în contextul în care în fiecare judeţ al ţării există localităţi unde incidenţa cazurilor Covid-19 este zero sau tinde spre zero.

Am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care să fie completat ordinul de ministru – pentru localităţile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul de vaccinare a personalului. Această propunere va face obiectul următoarei şedinţe CNSU, de la finalul săptămânii. Sunt convins că se va putea adopta această hotărâre, sub rezerva non-agravării accentuate a situaţiei epidemiologice”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Dacă ar fi să fie introdusă această nouă regulă în organizarea cursurilor fizice, în Brăila ar fi mai multe unităţi de învăţământ în care nu s-ar mai desfăşura şcoală online. Potrivit incidenţei cumulative a cazurilor Covid-19 valabilă pentru data de 10 noiembrie şi postată pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, o incidenţă sub 3 la mia de locuitori se înregistrează în localităţile Bordei Verde - 1,64; Ciocile - 2,13; Galbenu - 2,97; Măraşu - 0,78; Romanu - 2,89; Roşiori - 1,62; Siliştea - 0,55; Stăncuţa - 1,54; Traian - 2,48; Ulmu - 1,76; Victoria - 2,80 şi

Vişani - 2,63.

Până la modificarea ordinului de ministru şi introducerea acestei noi reguli, cel puţin în această săptămână, şcolile desfăşoară cursuri fizice după criteriul vaccinării personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Potrivit centralizării privind rata de vaccinare în rândul angajaţilor din şcolile brăilene publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila pe 5 noiembrie, din cele peste 102 de unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ, în 48 se înregistrează o rată de vaccinare a angajaţilor de peste 60%, adică în aproape jumătate din totalul şcolilor. Într-o singură şcoală se înregistrează o rată de vaccinare de peste 80%, fiind vorba de Şcoala Gimnazială Vădeni - 86,49%, cea mai mare din judeţ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro