Rubrica de faţă are menirea de a asigura un dialog direct între cititori şi reprezentanţii principalelor instituţii publice. În cadrul acestei rubrici, cititorii îşi pot exprima opiniile în legătură cu diverse probleme cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi. Cititorii sunt rugaţi să folosească un limbaj decent şi să nu aducă acuzaţii nefondate. Redactorul de serviciu răspunde apelurilor dumneavoastră la tel. 0239/61.10.53, între orele 9.00-16.00.
O parte din membrii Asociaţiei de Proprietari nr. 699 care administrează blocul K1 din Obor sunt supăraţi pe actualul administrator pe motiv că nu ar vrea să le explice provenienţa sumelor ce compun întreţinerea. Mai mult, printr-o scrisoare primită prin poşta electronică la redacţie oamenii susţin că administratorul evită să le dea explicaţii legate şi de modul în care se cheltuie banii AP, cerând verificarea actelor contabile ale asociaţiei. Temerile oamenilor sunt alimentate de faptul că în urmă cu 7 ani, AP 699 a fost ţepuită de fostul administrator cu 135 milioane de lei vechi şi acum "suflă şi-n iaurt".
"Ajutaţi-ne să facem o verificare a documentelor AP 699", îşi încep reclamanţii sesizarea. "La această asociaţie, în 2002, Rotaru Marioara, administrator la acea vreme a delapidat suma de 135.000.000 lei vechi. Acum, lăudându-se că a recuperat acei bani, la care a contribuit toată asociaţia cu cheltuieli de judecată, domnul administrator Bogoi a devenit inabordabil în ceea ce priveşte anumite sume pe care le-am plătit în contul asociaţiei", povestesc oamenii, adăugând că principalele nelămuriri sunt legate de cheltuielile cu lucrările de contorizare individuală a consumului de energie termică. Conducerea operatorului local de termoficare SC "CET" SA Brăila a explicat că AP 699 înregistrează, la energia termică, un debit restant încă din februarie 2009 de circa 3.000 lei din care aproximativ 780 lei penalităţi, pentru recuperarea căruia s-a deschis acţiune în instanţă. În ceea ce priveşte contorizarea individuală a apartamentelor din acel bloc, "CET" a punctat că şi-a încasat contravaloarea lucrărilor, fiind încă în derulare procesul de izolare termică a ţevilor. La rândul său, Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila a precizat că AP în discuţie este la zi cu plata contravalorii apei consumate, dar înregistrează o datorie reprezentând penalităţi cumulate în timp la circa 7.200 lei.
Administratorul AP 699 nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile aduse de expeditorii reclamaţiei sosite pe adresa de e-mail a redacţiei.