Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proprietarii de apartamente debransate nu sint scutiti de cheltuielile de incalzire a spatiilor comune

Pentru ca in ultima perioada a crescut numarul reclamatiilor si sesizarilor primite de SC "CET", vizind in principal modul de calcul si repartizare a cheltuielilor cu incalzirea, furnizorul de energie termica a trimis asociatiilor de proprietari prevederile legale care reglementeaza acest domeniu. "Zilnic primim in medie 10 astfel de reclamatii si sesizari atit in forma scrisa, cit si telefonice, si chiar cite 20 pe zi. O parte dintre aceste petitii au fost solutionate direct cu reclamantii, dar s-a observat ca o parte din probleme sint generate, pe de o parte, de necunoastera reglementarilor in domeniu de catre administrator sau presedinte de asociatie, iar pe de alta parte, mult mai grav, de faptul ca, in mod constient, acestia favorizeaza o parte dintre proprietari, savirsind abuzuri. In acest context, in mod voluntar, societatea a trimis adrese catre asociatii cuprinzind prevederile legale in domeniu precum si reglementarile ANRSC", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Vasile Muntenita.
Concret, prevederile legale stabilesc ca in cazul unui apartament in care s-au produs modificari la corpurile de incalzit, repartizarea cheltuielilor cu incalzirea se face proportional cu suprafata utila. Mai mult, proprietarii de apartamente sau spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, desprinse de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termica, ori care au alte surse individuale de caldura montate cu respectarea prevederilor legale, sint scutiti de achitarea contravalorii consumului de energie termica aferent instalatiilor de incalzire aflate in proprietatea comuna din interiorul spatiilor respective - coloane de incalzire - daca, pe cheltuiala lor, asigura izolarea termica a acestora. In plus, proprietarii de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta debransate partial sau total nu sint scutiti de la achitarea contravalorii consumului de energie termica pentru incalzirea spatiilor comune ale condominiului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii